VeiligVliegen-keurmerk gaat strijd aan met overlast drones

Het aantal drones in het luchtruim neemt met de dag toe en de kans op ongelukken hierdoor ook. Zo ondervond Schiphol afgelopen weekend voor de tweede keer in korte tijd overlast door illegaal rondvliegende drones. Uit analyse door experts blijkt dat de meeste incidenten veroorzaakt worden door drones zonder Geo-Fencing software. Het VeiligVliegen-keurmerk gaat de strijd aan met deze 'domme drones' en geeft de consument advies bij aankoop van een drone met de meest veilige vliegervaring.

Het VeiligVliegen-keurmerk doet een poging om het aantal incidenten met drones in Nederland te minimaliseren. "Overlast door drones wordt met name veroorzaakt door beginners die voor een paar tientjes een drone kopen", legt Marco de Groot van DRONES.nl uit, mede-initiatiefnemer van de campagne VeiligVliegen. "Gevorderde gebruikers vliegen met apparaten die softwarematig geblokkeerd worden in verboden gebieden, zoals in de buurt van vliegvelden."

Het keurmerk prijst drones aan die gebruikers een optimale vliegervaring geven op het gebied van veiligheid. Een team van experts heeft tientallen drones getest en beoordeeld op diverse factoren. Belangrijk voor het behalen voor een keurmerk is dat het apparaat een eenvoudige besturing heeft met optimale controle, zodat ook beginners eenvoudig de drone onder controle kunnen krijgen. Ook speelt zogenaamde 'Geo-fencing'-software, dat drones verbiedt te vliegen op bepaalde locaties rondom vliegvelden en andere verboden gebieden, een belangrijke rol in het beoordelingsproces.

Alle drones bekroond met een VeiligVliegen-keurmerk zijn te raadplegen op de website van VeiligVliegen. In de toekomst worden nieuwe modellen drones bij een positieve beoordeling toegevoegd aan deze selectie. De website hoopt dat het keurmerk ervoor zorgt dat consumenten een verstandigere keuze maken bij aankoop van een drone.

Het keurmerk is een initiatief van VeiligVliegen.nl, een non-profit campagne gesteund door een indrukwekkende lijst met toonaangevende namen uit de Nederlandse drone industrie, zoals DRONES.nl, Droneshop.nl en vele anderen. De campagne 'VeiligVliegen' werd in 2015 geïntroduceerd om consumenten te informeren over de regels voor het vliegen met drones.

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met:

VeiligVliegen.nl
E-mail: info@veiligvliegen.nl
Website: www.veiligvliegen.nl

VeiligVliegen

plaats:
Den Bosch

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234