Alcami investeert in MicroSEQ®-systeem voor snelle microbiële identificatie om op vier V.S. locaties servicecapaciteit uit te breiden

WILMINGTON, North Carolina, 13 mei 2016 /PRNewswire/ -- Alcami, een toonaangevende leverancier van productie en ontwikkeling op maat voor de farmaceutische en biotechnologische industrieën, kondigt vandaag aan dat haar servicecapaciteit uit te breiden met de identificatie van micro-organismen met de nieuwste MicroSEQ® -bibliotheek en een Applied Biosystems/Hitachi 3500 Genetic Analyzer, in de filialen in Charleston, SC, Edison, NJ, St. Louis, MO, en Wilmington, NC. Het nieuwe systeem kan micro-organismen met succes identificeren op soortniveau.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO]

"Genotypische microbiële identificatiemethoden zijn theoretisch betrouwbaarder dan de traditionele identificatiemethoden, omdat nucleïnezuursequenties in de meeste microbiële soorten zeer goed geconserveerd blijven," aldus Ted Dolan, Chief Operating Officer. "We zijn blij om het MicroSEQ® systeem en de capaciteiten daarvan in-house te hebben, en onze cliënten beter van dienst te kunnen zijn."

Het MicroSEQ®-systeem voor snelle microbiële identificatie gebruikt een zeer nauwkeurige, fylogenetische aanpak bij de identificatie van microben, gebaseerd op de sequencing van het 16S rRNA-gen voor bacteriën, of de D2-regio van de grote subeenheid voor schimmels. De gevalideerde bacteriële en schimmelbibliotheken bevatten meer dan 3100 gegevens. Het systeem is ideaal voor het monitoren van het milieu, verontreinigingonderzoek, hoofdoorzaakanalyse en het testen van grondstoffen.

Het is aangetoond dat genotypische methoden nauwkeuriger en preciezer zijn dan traditionele biochemische en fenotypische technieken. Ze zijn vooral waardevol bij het onderzoeken van faalsituaties (steriliteitstest; vulmateriaalverontreiniging)

Alcami filialen begonnen met het aannemen van identificaties op 1 april. De doorlooptijden en het commerciële aanbod, dat ook een fenotypische evaluatie zal omvatten wanneer die beschikbaar komt, en een genetische evaluatie door gramkleuring en snelle identificatie met de MicroSEQ®, zijn toonaangevend in de sector

OVER ALCAMIAAIPharma Services Corp. en Cambridge Major Laboratories, Inc. zijn samengekomen in Alcami, een leverancier van wereldklasse op het gebied van uitgebreide farmaceutische ontwikkeling en productiedienstverlening. Wij hebben wereldwijd zeven locaties en onze gecombineerde capaciteiten zijn API-ontwikkeling en productie, vaste stofchemie, ontwikkeling van formulering, analytische ontwikkeling en testdienstverlening, klinische en commerciële productie in gerede toedieningsvorm (orale vaste toediening en parenteraal), verpakking en stabiliteitsdienstverlening.

www.alcaminow.com [http://www.alcaminow.com/]Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160315/344471LOGO


Alcami


CONTACT: ALCAMI, Catherine Hanley, Corporate Communications, +1910.254.7273, catherine.hanley@alcaminow.com


Web site: http://www.alcaminow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234