Het aftellen is begonnen: 8 juni is het Buitenspeeldag

Aanmelden van buitenzinnige activiteiten kan tot 8 juni

Utrecht, 12 mei 2016

Dé Buitenspeeldag op 8 juni 2016 staat bijna voor de deur. De initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon hebben al een paar honderd aanmeldingen van gemeenten, scholen, bedrijven, buurtverenigingen, ouders en kids ontvangen. Doe ook mee, steek de koppen bij elkaar, verzin samen met kinderen een spetterend programma en check of de activiteit in aanmerking komt voor subsidie. Aanmelden kan tot 8 juni 2016 via www.buitenspeeldag.nl.

Iedereen die kids een waanzinnige dag boordevol plezier wil bezorgen, kan een activiteit aanmelden. Jantje Beton roept op om de activiteit samen met kinderen te bedenken en te organiseren. Kinderen zijn immers de buitenspeelexperts!

Kinderen opgelet!
Kinderen die een gaaf buitenspeelidee hebben en dit willen organiseren tijdens de Buitenspeeldag kunnen subsidie aanvragen. Voor meer informatie en inspiratie surf naar www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl.

Tips, inspiratie en locatie aanmelden
Iedereen die een activiteit voor de Buitenspeeldag wil aanmelden vindt tips, inspiratie en een promotieposter op www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl/. Organisatoren van een activiteit kunnen de posters ophangen in de school, de bibliotheek of de supermarkt om hun activiteit in de buurt bekend te maken. Jantje Beton en Nickelodeon roepen initiatiefnemers op om iedere activiteit aan te melden en deelname via social media van de daken af te schreeuwen. Kinderen mogen de Buitenspeeldag niet missen! Trek dus alles uit de kast, laat straten afsluiten en leg tablets in de la, zodat kinderen buiten gewoon kunnen spelen. En dat is waar het Jantje Beton en Nickelodeon om gaat!

Buitenspelen must voor ieder kind!
Dagelijks buitenspelen was vroeger heel gewoon. Tegenwoordig speelt 1 op de 5 kinderen niet of slechts een keer per week vrij buiten. Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers onder de aandacht brengen dat buitenspelen geen luxe is maar noodzaak. Juist in een tijd dat maar liefst 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, levert buitenspelen een waardevolle bijdrage aan hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. En dat hebben kinderen hard nodig in een maatschappij waarin veel van hen wordt verwacht en veel speelplekken zijn verwaarloosd.

Gratis App
In samenwerking met Chiquita brengt Nickelodeon dit jaar ook de Buitenspeeldag-gerelateerde gratis app "Just Smile", waarmee kinderen voor, op en na de Buitenspeeldag selfies kunnen maken en deze kunnen opleuken met allerlei leuke attributen. Hoe vaker ze deze selfies delen, hoe meer attributen er beschikbaar komen en hoe meer aandacht er zo voor de Buitenspeeldag komt. De app is gratis te downloaden voor smartphones en tablets in de Apple App Store via https://itunes.apple.com/nl/app/just-smile/id10960... en de Google Play Store via https://play.google.com/store/apps/details?id=com....


Jantje Beton
Jantje Beton wil dat kinderen in hun buurt weer gewoon buiten kunnen spelen. Buitenspelen is namelijk essentieel voor een gezonde ontwikkeling, maar voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend. Veel speelomgevingen zijn verarmd en een op de vijf kinderen speelt minder vaak vrij buiten dan ze zouden willen. Dat is alarmerend en reden voor Jantje Beton om kinderen te ondersteunen hun eigen buurt leuker, vrijer en avontuurlijk te maken. Daarom organiseren we op 8 juni a.s. weer de jaarlijkse Buitenspeeldag. We roepen lokale organisatoren op om op deze dag samen met kinderen activiteiten te bedenken. www.buitenspeeldag-jantjebeton.nl

Nickelodeon
Nickelodeon is een kindertelevisiezender die wereldwijd uitgezonden wordt. Nickelodeon beschikt over een ruim aanbod aan televisieprogramma's, consumentenproducten en websites. Bij Nickelodeon draait alles om kinderen. Nickelodeon wil niet alleen kinderen vermaken met grappige, spannende en award/winning shows en hit series, maar stimuleert kinderen ook continu om nieuwe dingen uit te proberen en een actieve levensstijl te omarmen. Daarom roept Nickelodeon dan ook alle kinderen in Nederland op om tijdens de Buitenspeeldag naar buiten te gaan en te spelen! www.nickelodeon.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Yvette de Vries de Loos, telefoon: 06 40 19 01 89
mailto:pers@buitenspeeldag.nl
Foto's en persbericht zijn via http://www.jantjebeton.nl/pers-buitenspeeldag-2016... te downloaden.

Jantje Beton

plaats:
Utrecht
website:
http://www.jantjebeton.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234