Broers en zussen van zieke kinderen kunnen weer vrij spelen

Broers en zussen van kinderen die zijn opgenomen in het Emmakinderziekenhuis kunnen vanaf vrijdag 20 mei weer naar hartenlust spelen. Om 15.00 uur opent een groep jonge patiëntjes de nieuwe speeltuin van het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam.

Een Ukkepuk Klimklautertoestel, drie nieuwe skelters, opgeknapte speeltoestellen; de speeltuin ziet er weer pico bello uit en zal vrijdag 20 mei meteen druk uitgeprobeerd worden door kinderen uit het Emmakinderziekenhuis, hun broertjes en zusjes, ouders en de verpleging en medewerkers van de afdelingen. Ook vindt er die middag een skelterrace plaats en is de Ronald McDonald-clown aanwezig.
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Ook na de opening blijft de speeltuin toegankelijk voor iedereen uit het Emmakinderziekenhuis. "Iedereen is van harte welkom om te komen klimmen en klauteren, schommelen en tafeltennissen", zegt Nanda Koeman, manager van het Ronald McDonald Huis. "Het is voor zieke kinderen, en ook voor hun broertjes en zusjes, heel belangrijk om af en toe het hoofd leeg te maken en lekker te kunnen spelen. We zijn dan ook heel blij met de nieuwe speeltuin, die mede mogelijk is gemaakt door BOER Speeltoestellen. Zij hebben niet alleen het Ukkepuk-toestel geschonken, maar er ook voor gezorgd dat alles weer volgens de richtlijnen van de inspectie is ingericht."

Tijdschema
15.00 uur Ontvangst
15.30 uur Openingswoord Manager Nanda Koeman
15.35 uur Officiële opening door patiëntjes
15.40 uur Skelter race
16.30 uur Einde

Adres
Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam
Meibergdreef 11
1105 AZ Amsterdam

U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. U kunt zich aanmelden bij Nanda Koeman, manager van Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam, tel. 020-6964746 of 06-24235275, n.koeman@ronaldmcdonaldhuis.nl. Of kijk voor meer info: www.ronaldmcdonaldhuisamsterdam.nl

Over Ronald McDonald Huis AMC
Ronald McDonald Huis AMC is meer dan alleen een bed vlakbij het ziekenhuis; het is voor ouders van zieke kinderen ook een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers. Er zijn faciliteiten zoals een keuken, wasruimte en zitkamers, zodat het gezinsleven nog enigszins kan doorgaan. Ronald McDonald Huis AMC krijgt geen subsidie van de overheid en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234