NU'91 geeft veerkracht aan zorgprofessionals op 12 mei

Op 12 mei - de verjaardag van Florence Nightingale - viert NU'91 de Dag van de Verpleging. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden aan de gezondheidszorg.

Veerkracht
Het internationale thema van de dag van de verpleging is 'veerkracht'. Veerkracht staat voor het vermogen van zorgprofessionals om onder stressvolle of snel veranderende omstandigheden goed te blijven functioneren en terug te veren na ingrijpende gebeurtenissen. NU'91 heeft dit thema uitgewerkt in een tooklit met handige hulpmiddelen voor zorgprofessionals om de veerkracht in hun job te vergroten; natuurlijk zit er ook een leuk cadeautje in de toolkit. Verder lanceert NU'91 een filmpje met handige tips om professioneel gedrag in een team bespreekbaar te maken.

Dag van de Verpleging
Op donderdag 12 mei zijn alle NU'91-medewerkers in de diverse instellingen in het land om de toolkit met veerkracht uit te delen. Monique Kempff, voorzitter NU'91 start de dag in het Radboudumc te Nijmegen. Zij later in de middag aanwezig bij de officiële lancering van de app van de Beroepscode van Verpleegkundigen en Verzorgenden in ditzelfde ziekenhuis.

Voor meer informatie of een reactie kunt u contact opnemen met Karin Weerts, NU'91.
Telefoon: 06 51402879. E-mail: k.weerts@nu91.nl

Nu'91

plaats:
Utrecht
website:
http://www.nu91.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234