Wereldconferentie Euthanasia 2016 geopend

Vanmiddag heette de Amsterdamse wethouder Eric van de Burg de deelnemers aan de Wereldconferentie Euthanasia 2016 welkom in de RAI. Ruim 200 professionals kwamen naar de welkomstreceptie, waar ook Margo Andriessen, bestuursvoorzitter NVVE, sprak en voorzitter van de Wereldfederatie Right-to-Die Societies Ron Plummer de conferentie officieel opende.

Deze tweejaarlijkse conferentie wordt van 11-14 mei in Amsterdam gehouden. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde is de organisator, in samenwerking met de Wereldfederatie Right-to-Die Societies. Deze dagen komen meer dan 350 wetenschappers, medici, juristen en politiek betrokkenen uit 26 landen samen om te kennis op te doen, ervaringen uit te wisselen en te luisteren naar interessante voordrachten over onderwerpen die vallen onder één van de vier hoofdthema's van de conferentie: Medisch, Juridisch, Wetenschap en Campagne.

Donderdag begint het inhoudelijke programma, met o.a. de Canadese jurist Julie Besner over het wetsvoorstel dat onlangs in haar land is ingediend, psychiater Paulan Stärcke over Psychiatrie en euthanasie. Professor Joachim Cohen uit België houdt een lezing over de acceptatie van euthanasie in Europa en de rol van de culturele context door en Boris van der Ham behandelt de drie essentiële ingrediënten voor de realisatie van de Nederlandse euthanasiewet.

Ook vrijdag en zaterdag staan in het teken van interessante lezingen, inspirerende workshops en paneldiscussies. Kijk voor meer informatie op www.euthanasia2016.com.

Perscontact: Fione Zonneveld (hoofd communicatie) en Marian van der Poel (communicatiemedewerker) 06-50522076, communicatie@nvve.nl.

NVVE

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.nvve.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234