Carnival Corporation eert de familie Arison met nieuw Arison Maritiem Centrum

Centrum vernoemd naar langlopende voorzitter van de raad Micky Arison en zijn vader bedrijfsoprichter Ted Arison meest vooruitstrevende maritieme centrum van zijn soort ter wereld

In een traditionele "overdracht-"ceremonie in april ontving 's wereld grootste cruiseonderneming officieel de sleutels van het nog in aanbouw zijnde Centrum voor Maritieme Simulator Training, de kern van het bijna drie hectare beslaande Arison Maritiem Centrum even buiten Amsterdam

Het trainingscentrum dat in juli, na een grootse openingsceremonie, zijn deuren zal openen heeft brug- en machinekamersimulators met de meest innovatieve technologische oplossingen in de maritieme industrie voor training en de voortdurende verbetering van veiligheid en topkwaliteit in de hele sectorMIAMI, 11 mei 2016 /PRNewswire/ -- Carnival Corporation & plc [http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=140690&p=irol-index] , 's werelds grootste cruisevaartonderneming heeft vandaag aangekondigd dat haar Arison Maritiem Centrum in Nederland de nalatenschap eert van de familie Arison die de onderneming heeft opgericht en tot bloei heeft gebracht tot het punt dat het 's werelds grootste cruisevaartonderneming is. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dat de bouw van een spectaculaire state-of-the-art campus in Almere, net buiten Amsterdam ver gevorderd is. De feestelijke opening van het maritiem centrum is gepland voor 14 juli 2016.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160510/366176 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160510/366176]Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160510/366177 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160510/366177]

De kern van de nieuwe, bijna 3 hectare beslaande, campus wordt gevormd door CSMART, het Centrum voor Maritieme Simulator Training voor Carnival plc, een onderdeel van Carnival Corporation & plc. Het trainingscentrum zal de meest geavanceerde brug- en machinekamer simulatietechnieken en -materialen bevatten, en voldoende ruimte bieden voor zeer degelijke, jaarlijkse professionele training aan de dek- en machinekamerofficieren van de tien mondiale cruisevaartmerken van Carnival. Als het eenmaal klaar is, zal dit het meest vooruitstrevende maritieme centrum in de wereld zijn van zijn soort, voor de opleiding en voortdurende verbetering van de veiligheid en topkwaliteit van de hele sector.

Met meer dan 10.000 vierkante meter, is het centrum meer dan tweemaal zo groot als de huidige faciliteit van de onderneming, die al sinds 2009 in Almere bedrijf voert. Het nieuwe CSMART in het Arison Maritiem Centrum heeft vier full-mission brugsimulators en vier full-mission machinekamersimulators, die zijn ontworpen om een grote reeks programmerings- en gesimuleerde oefeningen te leveren dat een breed gebied aan maritieme scenario's kan nadoen.

Het nieuwe centrum heeft vijf verdiepingen en herbergt tevens 24 motorsimulators voor deeltaken, acht vergaderzalen en acht brugsimulators voor deeltaken. De campus van bijna 3 hectare heeft tweemaal de bestaande trainingscapaciteit van de huidige locatie, en men verwacht er jaarlijks 6.500 dek- en machinekamerofficiers op te leiden. Ook komt er een modern medisch centrum, en een hotel met 11 verdiepingen en 176 kamers voor de Carnival Corporation trainees.

Het nieuwe Arison Maritiem Centrum eert de nalatenschap van de Arisons, de eerste familie in de cruisewereld. Micky Arison is al sinds 1990 voorzitter van de raad van commissarissen voor Carnival Corporation & plc. Hij begon zijn carrière in 1972 bij Carnival Cruise Line in de verkoop en werd in 1974 reserveringsmanager. In 1976 werd hij ondervoorzitter van passagiersverkeer en in 1979 voorzitter. In 1990 werd hij benoemd tot voorzitter van Carnival Corporation door de raad van commissarissen van de onderneming. In 2013 werd die rol onderverdeeld in de twee rollen van voorzitter en CEO, waarbij Arison verderging als voorzitter en langlopend bestuurslid, en Arnold Donald tot CEO werd benoemd. Arison wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde leiders en experts in de cruisesector. Zijn visie en leiding hebben een centrale rol gespeeld in de groei van Carnival Corporation tot 's wereld grootste cruisevaartonderneming, en in de ontwikkeling van cruiseschipvaarten van een nichevakantie tot een van de meest populaire vakanties die er te vinden zijn.

Zijn overleden vader, Ted Arison, richtte in 1972 de onderneming op met slechts één schip, in het rotsvaste geloof dat een cruise een van de beste manieren is om vakantie te vieren, en met een inzet om de cruisevaart toegankelijk te maken voor mensen uit alle lagen van de bevolking. Door de New York Times "de godfather van de moderne cruisesector" genoemd, wordt hij algemeen gezien als degene die cruise aanbiedingen in verschillende prijsklassen heeft ontworpen, daarmee reizigers de kans gevend om van een cruisevakantie te genieten in categorieën van betaalbaar tot luxe. Tegenwoordige heeft het bedrijf 101 schepen, meer dan 120.000 werknemers, en verwelkomt het jaarlijks 11 miljoen gasten. Ongeveer één op de twee reizigers die een cruise maken, doen dit op een cruiseschip van Carnival Corporation.

"Na de afronding ervan, zullen het Arison Maritiem Centrum, en CSMART een bijzonder activiteit ontplooien, en zich erop toeleggen om officieren en werktuigkundigen - die het kloppend hart vormen van zo veilig mogelijke operende schepen - te voorzien van de meest moderne en geavanceerde training, professionele ontwikkeling en onderzoek in de cruise- en maritieme sector," aldus David Christie, senior vice-president maritieme kwaliteitswaarborg van Carnival Corporation. "Veiligheid is onze hoogste prioriteit en we zijn er bijzonder trots op dat we de meest complete maritieme veiligheidstraining ter wereld aanbieden aan onze zeer vakkundige en toegewijde dekofficieren en werktuigkundigen in ons streven naar kwaliteit en voortdurende verbetering. Dit centrum is het bewijs van onze toewijding aan de veiligheid en het comfort van onze gasten die met ons meevaren naar over 700 havens rond de wereld."

Christie: "Voor ons van Carnival Corporation is het heel bijzonder om de uitmuntende leiding en nalatenschap van Ted en Micky en hun families, die zich al vroeg realiseerden dat het varen op een cruiseschip een fantastische manier is om vakantie te vieren, eer aan te doen. Zij hebben niet alleen een voortrekkersrol gespeeld bij het opbouwen van 's werelds grootste cruiseonderneming met 10 cruiselijndiensten van de beste recreatiehandelsmerken, zij hielpen ook in belangrijke mate het varen op een cruiseschip tot een van de meest populaire soorten vakanties ter wereld te maken. De familie Arison vormt voor iedereen in de onderneming een inspiratie, en we zijn er trots op om het Arison Maritiem Centrum in hun naam op te richten."

Nu de buitenkant van de voorziening is gebouwd en het campushotel zijn hoogste punt heeft bereikt, bestaat de laatste constructiefase hoofdzakelijk uit de installatie van de noodzakelijke technologie en de meest geavanceerde brug- en machinekamer simulators in de sector. De overdracht van de faciliteit aan Carnival Corporation vond plaats tijdens een ceremonie in april. Een belangrijker evenement, waarbij Carnival Corporation mondiale leiders en internationale hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zullen zijn, is gepland voor donderdag 14 juli, de dag waarop het Arison Maritiem Centrum official zal worden geopend.

Buiten de state-of-the-art simulatortechnologie en de faciliteiten van wereldklasse, heeft Carnival Corporation bovendien een team samengesteld van uiterst ervaren en toegewijde CSMART instructeurs dat een curriculum heeft ontworpen dat de standaard zet in de sector voor veiligheid en mariene training, en dat blijft meegroeien met de vernieuwingen in maritieme en scheepstechnologie. CSMART in het bijzonder heeft een leidinggevende rol gespeeld bij de ontwikkeling en verfijning van een functiegebaseerde brug- en machinekamer organisatie op grote schaal.

Dit functiegebaseerde systeem creëert wat men wel organisatorische redundantie noemt - het geeft elk lid van de brug- en machinekamerteams een stem en een rol in het veilig laten functioneren van het schip, en moedigt officieren van alle rangen aan om van zich te laten horen. Officieren werken als een gecoördineerd team onder leiding van de kapitein en de hoofdwerktuigbouwkundige om de brug en machinekamer te beheren gebaseerd op specifieke functies. Daarbij worden de taken uitgesproken, wordt er overeenstemming bereikt en worden vervolgens de taken uitgevoerd.

Met inachtneming van de leidende rol van het faculteitsteam heeft het Arison Maritiem Centrum de extra benodigde ruimte om het eerste Proficiency Training and Assessment (PTA) programma binnen de sector te runnen. Deze vaardigheidscursus duurt een week en is gebaseerd op een speciaal ontwikkelde curriculum dat jaarlijks wordt vernieuwd en, waarna de maritieme officiers van de corporatie worden beoordeeld.

Carnival Corporation werkte samen met Nederlandse projectontwikkelaar AMVEST Vastgoed B.V. [http://www.amvest.nl/] voor de aankoop van een bijna drie hectare groot terrein in Almere Poort, de DUIN [http://www.amvest.nl/project/duin-almere/], een nieuw stadsdeel met woningen en bedrijfsruimten in Almere, een van de jongste en snelst groeiende steden in Europa. De campus en de gebouwen van het Centrum zijn ontworpen door de Nederlandse architect Paul de Ruiter, en CSMART en het hotel zijn gebouwd door het Nederlandse bouwbedrijf Dura Vermeer. Het ontwerp en de bouw komen tegemoet aan strenge milieu- en duurzaamheidnormen die tot een "LEED Gold" certificaat zullen leiden. De campus zal esthetisch binnen de Duinomgeving passen, zoals aangegeven in het oorspronkelijke ontwikkelingsplan van AMVEST.

"Wij van Carnival Corporation willen graag iedereen bedanken die ons in Nederland welkom heeft geheten," zei Christie. "Vanaf het moment dat we keken naar de mogelijkheid om ons in Nederland te vestigen, in 2009, zijn we enthousiast onthaald door leden van de bedrijfswereld en de overheidsambtenaren in Almere, Amsterdam en Nederland. Dit geldt ook voor de vorige en de huidige burgemeesters van Almere, de Nederlandse ambassadeur voor Italië, het Nederlandse Consulaat in Miami en het handelskantoor in Atlanta, en vele anderen. Nederland is voor ons een bijzonder goede plaats geweest om zaken te doen, en we waarderen het dat iedereen ons zo warm heeft onthaald in Almere. We verheugen ons op de afronding van het Arison Maritiem Centrum en op een langdurige, continue bedrijfsvoering in Nederland."

Aanvullende informatie over het nieuwe Arison Maritiem Centrum is te vinden op http://csmartalmere.com/NewCsmart.aspx [http://csmartalmere.com/NewCsmart.aspx], waaronder details van de CSMART simulators en de trainingsfaciliteiten.

Over Carnival Corporation & plcCarnival Corporation & plc is de grootste cruisevaartonderneming ter wereld, met een portefeuille van 10 cruiselijnmaatschappijen in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië te weten Carnival Cruise Line, Fathom, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn, AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, P&O Cruises (Australia) en P&O Cruises (VK).

Tezamen zijn deze handelsmerken actief met 101 schepen die meer dan 700 havens over de wereld aandoen en hebben ze 225.000 onderste slaapplaatsen. Ook zullen er tussen 2016 en 2020 15 nieuwe schepen worden opgeleverd. Carnival Corporation & plc exploiteert ook Holland America Princess Alaska Tours, het belangrijkste tourbedrijf in Alaska en de Canadese Yukon. Carnival Corporation & plc wordt verhandeld op de New Yorkse en de Londonse effectenbeurzen en is de enige groep ter wereld die zowel in de S&P500 als in de FTSE 100 staat.

Zie voor meer informatie www.carnival.com [http://www.carnival.com/], www.hollandamerica.com [http://www.hollandamerica.com/], www.princess.com [http://www.princess.com/], www.seabourn.com [http://www.seabourn.com/], www.aida.de [http://www.aida.de/], www.costacruise.com [http://www.costacruise.com/], www.cunard.com [http://www.cunard.com/], www.pocruises.com.au [http://www.pocruises.com.au/], www.pocruises.com [http://www.pocruises.com/] en www.fathom.org [http://www.fathom.org/].Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160510/366176https://photos.prnewswire.com/prnh/20160510/366177


Carnival Corporation & plc


CONTACT: Carnival Corporation Media Contacts, Roger Frizzell, CarnivalCorporation, rfrizzell@carnival.com, (305) 406-7862, Mike Flanagan,LDWWgroup, mike@ldwwgroup.com, (727) 452-4538


Web site: http://www.Carnivalcorp.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234