CompTIA werkt samen met InAspire om ICT-training, educatie en certificering in Nederland te stimuleren

LONDON, 11 mei 2016 /PRNewswire/ -- CompTIA [https://www.comptia.org/], de non-profitorganisatie voor de technologische branche en toonaangevende leverancier van verkoper-neutrale certificeringen voor technologische werknemers wereldwijd, heeft vandaag aangekondigd dat het een partnerschap is aangegaan met consultancy- en trainingsbedriijf InAspire [http://www.inspire.nl/] voor het opbouwen van vaardigheden op het gebied van digitale geletterdheid en technologie in Nederland.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20130107/DC38135LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20130107/DC38135LOGO]

InAspire is de exclusieve vertegenwoordiger van CompTIA in Nederland. De twee organisaties zullen samen carrièremogelijkheden stimuleren in de ICT-branche en het belang van professionele certificeringen en referenties voor werknemers in de technologie onderstrepen.

Nederland is wereldwijd een van de landen met de beste technologische infrastructuur, en een hotspot voor toonaangevende ICT-bedrijven, hetgeen blijkt uit feit dat ongeveer 60 procent van alle Forbes 2000-bedrijven in de wereldwijde ICT-branche hier activiteiten uitvoeren", zei Graham Hunter, vice president, skills certifications EME, CompTIA.

"Deze bedrijven, en vele anderen die vertrouwen op technologie voor dagelijkse zakelijke activiteiten, hebben een grote behoefte aan werknemers die getraind, onderwezen en gecertificeerd zijn in de nieuwste technologische ontwikkelingen", zei Hunter. "Wij zijn erg blij met ons samenwerkingsverband met InAspire om een groep werknemers te ontwikkelen die klaar is voor de nieuwste technologie."

CompTIA en InAspire zullen zich eerst richten op de academische gemeenschap van het land. De twee organisaties zullen een educatieve campagne opzetten waarin technologie als carrière wordt gestimuleerd. Ze zullen uitleggen hoe certificeringen en andere branche-referenties, samen met een universitaire opleiding, de beste manier zijn waarop studenten zich voor kunnen bereiden op een carrière in de ICT.

"Certificeren van CompTIA zijn gericht op functies die binnen de branche en over de hele wereld erkend worden, zodat studenten en werknemers die deze behalen vaak een voordeel hebben bij sollicitatieprocedures", zei Hans Blankendaal, oprichtend lid, InAspire. "Ook bestaat er een goede verbinding binnen het nationale kwalificeringsraamwerk dat wordt gebruikt in het beroepsonderwijs in Nederland."

Scholen en onderwijsinstellingen in Nederland worden uitgenodigd om zich aan te sluiten bij het CompTIA Academy Partner Program voor toegang tot waardevolle gereedschappen en middelen die van belang zijn voor carrières in de ICT. Ga voor meer informatie naar https://certification.comptia.org/training/training-partners [https://certification.comptia.org/training/training-partners].

CompTIA heeft meer dan twee miljoen certificeringen aan individuen over de hele wereld uitgereikt, waarmee het de toonaangevende leverancier is van verkoper-neutrale certificeringen en vaardigheidstrainingen voor werknemers in de technologie wereldwijd. Certificeringen van CompTIA bestrijken een groot aantal toonaangevende technologieën, waaronder cloud computing, mobiliteit, technologische ondersteuning, Linux, netwerken, beveiliging en opslag.Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20130107/DC38135LOGO


CompTIA


CONTACT: CONTACTPERSOON: Melindi Britz, CompTIA, mbritz@comptia.org, +44(0) 78 5527 8927; Hans Blankendaal, InAspire, hansblankendaal@inaspire.nl


Web site: http://www.comptia.org/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234