Esprit Scholen publiceert boekje ‘Grenzenloos Leren in Amsterdam’

Esprit Scholen publiceert boek 'Grenzenloos Leren' over belang Internationaliseren

Esprit scholen lanceert woensdag 11 mei tijdens een studiedag voor haar docenten de publicatie 'Grenzenloos Leren'. Dit gebeurt door het aanbieden van het eerste exemplaar van de publicatie aan de Amsterdamse wethouder Simone Kukenheim, die verantwoordelijk is voor onderwijs in Amsterdam. Grenzenloos Leren is een boekje waarin 14 jonge leerlingen en 'wereldburgers' hun persoonlijke verhaal vertellen over internationaliseren in hun opleiding en leven.

Onderscheidend
Esprit Scholen ziet internationaliseren als een van de drijfveren voor haar scholen. Het betekent vooral dat de leerlingen meer weten en begrijpen van de verschillen en de diversiteit in de wereld om hen heen en ook bereid zijn daar een bijdrage aan te leveren.
Esprit wil leerlingen opleiden die zichzelf en hun wereld hebben leren kennen en die bereid zijn daar met een open blik naar te blijven kijken. Zij ziet dat als haar onderwijsopdracht in Amsterdam.

Ruth Kervezee, voorzitter College van Bestuur van Esprit Scholen: "Internationalisering heeft voor ons alles te maken met hoe wij onze leerlingen voorbereiden op hun toekomst. Belangrijk is dat daarin een verbinding wordt gemaakt tussen thuis en de rest van de wereld. Internationaliseren is maatschappelijk gezien belangrijker dan ooit. Tegelijkertijd is het ook de voorwaarde voor het stimuleren van het door de gemeente Amsterdam beoogde internationale vestigingsklimaat. Esprit Scholen draagt zowel aan die maatschappelijke- als de economische dimensie zeer actief bij. Het onderscheidt onze scholen van andere scholen in Amsterdam en de rest van Nederland."


Inspirerend
De 14 persoonlijke verhalen in Grenzenloos Leren zijn prachtig opgetekend door journalist Somajeh Ghaeminia en aangevuld met sprekende portretten door de fotograaf Gerry Hurkmans. Het resultaat is een uniek boekje, dat inspirerend en leerzaam is voor eigenlijk iedereen binnen en buiten het onderwijs! De publicatie is verschenen in een beperkte oplage en kan vanaf 12 mei a.s. worden gedownload op de website van Esprit Scholen.

Geplaatst in:

Voor meer informatie
N. Bakker, telefoon 020 585 48 33 - n.bakker@cb.espritscholen.nl

Over Esprit Scholen
Esprit Scholen bestaat uit 11 scholen en biedt een gevarieerd onderwijsaanbod in primair en voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs tot en met gymnasium, internationale scholen en tweetalig havo en vwo.

Esprit Scholen

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234