Ivo van Hove regisseert Jude Law in Obsession

Toneelgroep Amsterdam en het Barbican Center maken samen de internationale coproductie Obsession met Jude Law, Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat en Robert de Hoog. Van Hoves regie is, naast de presentatie van Romeinse tragedies en Na de repetitie / Persona, onderdeel van een Londens 'TA-season'. Het prestigieuze Barbican wil hiermee TA als model voor een repertoiregezelschap in de 21e eeuw presenteren. Obsession gaat op 25 april 2017 in Londen in wereldpremière en is daarna in het Holland Festival te zien.

'Het is bijzonder spannend om voor het eerst Engelse acteurs en met name Jude Law samen te brengen met acteurs van ons ensemble in dit ruwe stuk dat de kracht heeft van een antieke tragedie.', aldus Ivo van Hove.

Obsession vertelt het verhaal van Gino, een aantrekkelijke zwerver en Giovanna, ongelukkig getrouwd met een wat oudere man. Tussen haar en de zwerver ontstaat een passionele verhouding. Samen smeden ze het plan om Giovanna's man te vermoorden. Het bloedstollende verhaal is opgebouwd uit korte, brutale scènes van bijzondere poëtische rauwheid. Het maakt Obsession tot een krachtig sociaal drama. Een meedogenloze visie op de onderkant van de samenleving.

De rol van Gino wordt vertolkt door Jude Law die met tal van bijzondere rollen in zowel theater (Henry V, Hamlet, Anna Christie) als film (Sherlock, The Grand Budapest Hotel, Side Effects, Cold Mountain) heeft bewezen één van de belangrijkste acteurs van zijn generatie te zijn.

Toni Racklin, Hoofd Theater van het Barbican: 'Toen ik voor het eerst Romeinse tragedies zag, wist ik dat Toneelgroep Amsterdam een exceptioneel gezelschap was en Ivo van Hove een uiterst inspirerende regisseur. Sinds we het Londense publiek in 2009 lieten kennismaken met die voorstelling hebben onze twee organisaties een zeer succesvolle band met elkaar opgebouwd. Na het internationale succes van onze coproductie Antigone en, het meest recentelijk, het fenomenale Kings of War hier in het Barbican, kijken we reikhalzend uit naar deze nieuwe wereldpremière van Obsession.'

Jude Law: 'Ik had al veel geweldige dingen gehoord over Ivo van Hove en toen ik A View from the Bridge zag in het Young Vic en daarna Antigone in het Barbican, wist ik dat ik heel graag de kans zou krijgen om met hem samen te werken. Nu kan ik niet wachten om terug te keren naar het Barbican, een theater waar ik 22 jaar geleden optrad met de Royal Shakespeare Company, om de rol van Gino op me te nemen, in 1943 vereeuwigd in de klassieker Ossessione van Luchino Visconti, wiens films ik zeer bewonder.'

De voorstelling is gebaseerd op Luchino Visconti's eerste langspeelfilm Ossessione (1943) waarmee de basis van het Italiaans Neorealisme werd gelegd. Visconti baseerde zijn filmscenario op The Postman Always Rings Twice, de klassieke misdaadroman van James M Cain.

Obsession wordt Van Hoves vierde Visconti project. Eerder regisseerde hij bij TA Rocco en zijn broers en Ludwig II bij de Münchner Kammerspiele. In juli 2016 creëert hij tijdens het Festival d'Avignon Les Damnés met La Comédie Française.

---
NAAR DE FILM VAN LUCHINO VISCONTI | REGIE IVO VAN HOVE | MET JUDE LAW, HALINA REIJN, GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT, ROBERT DE HOOG E.A. | BEWERKING, DRAMATURGIE JAN PETER GERRITS | SCENOGRAFIE, LICHTONTWERP JAN VERSWEYVELD | PRODUCTIE BARBICAN / TONEELGROEP AMSTERDAM | CO-COMMISSIONERS WIENER FESTWOCHEN, LES THÉÂTRES DE LA VILLE DE LUXEMBOURG | COPRODUCTIE HOLLAND FESTIVAL l PARTICULIER PRODUCENT JOOST EN MARCELLE KUIPER, JOACHIM FLEURY

19 april t/m 20 mei 2017 BARBICAN, LONDEN
6 t/m 17 juni 2017 STADSSCHOUWBURG AMSTERDAM (Holland Festival)

Geplaatst in:

Toneelgroep Amsterdam

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.tga.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234