Moederdagontbijt voor moeders in Ronald McDonald Huis Groningen

McDonald's verzorgt Moederdagontbijt

Een verrassing voor alle moeders die op dit moment in Ronald McDonald Huis Groningen logeren: ze werden vanmorgen getrakteerd op een speciaal Moederdagontbijt van McDonald's. Ook vaders en broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen prikten een vorkje mee.

Medewerkers van McDonald's waren vanmorgen al vroeg in Ronald McDonald Huis Groningen aanwezig om alle families te trakteren op versgebakken croissants, pancakes, McMuffins, fruitsalades, smoothies en allerlei broodjes. "Ontzettend attent dat McDonald's deze moeders, die in een heftige periode zitten omdat hun kind ziek is, zo in het zonnetje zet", zegt Manager Jolanda Kamphuis, manager van Ronald McDonald Huis Groningen. "Ze steken de families op deze manier een hart onder de riem."

In Ronald McDonald Huis Groningen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen. Door op loopafstand van het ziekenhuis te verblijven, zijn ze altijd in de buurt voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Dat is een veilig gevoel voor zieke kinderen, voor wie het ziekenhuis een angstige omgeving is. Het Ronald McDonald Huis telt 24 gastenkamers, die elk een eigen badkamer hebben, en een gemeenschappelijke keuken en eetkamer. Juist die ruimtes werden vanmorgen opgefleurd door de geur van versgebakken broodjes en het geklets van families die samen een ontbijtje nuttigden.

Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met: Annemarie Nienhuis, assistent-manager van Ronald McDonald Huis Groningen, via 06- 148 75 200.

Over Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 13 Huizen vlak bij het ziekenhuis, 11 Huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en 3 vakantiehuizen voor gehandicapte en zieke kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Groningen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234