Moederdagontbijt voor moeders in Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam

McDonald's verzorgt Moederdagontbijt

Een verrassing voor alle moeders die op dit moment in Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam logeren: ze werden vanmorgen getrakteerd op een speciaal Moederdagontbijt van McDonald's. Ook vaders en broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC prikten een vorkje mee.

Medewerkers van McDonald's waren vanmorgen al vroeg in Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam aanwezig om alle families te trakteren op versgebakken croissants, verse jus d'orange en Macmuffin, ballonnen, fristi en een tegoed bon voor een Happy Meal naar keuze" Ontzettend attent dat McDonald's deze moeders, die in een heftige periode zitten omdat hun kind ziek is, zo in het zonnetje zet", zegt Nanda Koeman, manager van Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam. "Ze steken de families op deze manier een hart onder de riem."

Mohamed Amin, franchisenemer McDonald's restaurant Amsterdam Muntbergweg, vult aan: "Vandaag is een bijzondere dag voor iedere moeder in Nederland, maar zeker voor die moeders die in een Ronald McDonald Huis verblijven, dicht bij hun zieke kind. Het is prachtig dat dit kan, want het is als vader of moeder ondenkbaar dat je niet dicht bij je zieke zoontje of dochtertje kunt zijn. Als partner van het Ronald McDonald Kinderfonds zetten we deze moeders dan ook graag extra in het zonnetje!"

In Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Door op loopafstand van het ziekenhuis te verblijven, zijn ze altijd in de buurt voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Dat is een veilig gevoel voor zieke kinderen, voor wie het ziekenhuis een angstige omgeving is. Het Ronald McDonald Huis telt 30 gastenkamers, die elk een eigen badkamer hebben, en een gemeenschappelijke keuken en eetkamer. Juist die ruimtes werden vanmorgen opgefleurd door de geur van versgebakken broodjes en het geklets van families die samen een ontbijtje nuttigden.

Noot voor de redactie (niet ter publicatie):
Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met: Nanda Koeman, manager van Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam, tel. 020-6964746 of 06-24235275, n.koeman@ronaldmcdonaldhuis.nl

Over Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 13 Huizen vlak bij het ziekenhuis, 11 Huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen even kunnen vergeten dat ze ziek zijn en 3 vakantiehuizen voor gehandicapte en zieke kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers, sponsors en donaties.

Ronald McDonald Kinderfonds

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234