Joep Bertrams signeert winnende cartoon

Vanaf vrijdag 27 mei aanstaande is in het Limburgs Museum in Venlo de reizende tentoonstelling Inktspot 2014-2015 te zien. De expositie toont de beste politieke tekeningen van de bekendste Nederlandse tekenaars. Soms genadeloos hard, maar altijd met een relativerende kwinkslag komen alle thema's voorbij die het nieuws hebben gedomineerd.

Aan de jaarlijkse tentoonstelling is een prijs verbonden voor de beste cartoon. Winnaar van de Inktspotprijs 2014-2015 is Joep Bertrams (Roermond 1946). Zijn cartoon Onsterfelijk, een reactie op de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo op woensdag 7 januari 2015, is gepubliceerd in tal van binnen- en buitenlandse kranten en op sites wereldwijd.

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling signeert Joep Bertrams zijn winnende cartoon. Een PDF ervan is gratis downloadble van de museumsite (www.limburgsmuseum.nl/nl/tentoonstelling/inktspot-2014-2015/). Geïnteresseerden kunnen de cartoon uitprinten en ermee naar het museum komen. Tussen 15 en 16 uur op vrijdag 27 mei is Bertrams aanwezig om de prints te signeren.

De inzendingen van ruim dertig politiek tekenaars uit Nederland vormen samen de tentoonstelling Inktspot. Deze weerspiegelt de diversiteit van alle tekenaars en gebeurtenissen van het politiek jaar 2014-2015. Van de streken van Poetin en Opstelten tot spraakmakende kwesties als Griekenland, de vluchtelingen en natuurlijk Zwarte Piet. Veel aandacht gaat in de tentoonstelling uit naar Charlie Hebdo, het drama dat symbool is geworden van een groot goed: de vrije meningsuiting.

Inlichtingen: Sef Derkx 077 3522112 of 06 40675171
cartoon is voor media ook downloadable van; www.limburgsmuseum.nl/pers/

Limburgs Museum

plaats:
Venlo
website:
http://www.limburgsmuseum.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234