Lancering Inholland Health & Technology Centre

Op woensdag 11 mei 2016, op Hogeschool Inholland Diemen, organiseert de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice samen met de opleidingen van Techniek, Ontwerpen en Informatica het Seminar ICT in de Zorg 2016. Het seminar is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn op het snijvlak van zorg en ICT, geïnteresseerden in het onderwerp ICT in de Zorg en voor de alumni van de Inhollandopleidingen op het gebied van zorg en ICT. Tijdens dit seminar wordt het Inholland Health & Technology Centre gelanceerd.

Het Inholland Health & Technology Centre (IHTC) is ontstaan vanuit de domeinen Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI) en Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW) op het profilerende thema: De Gezonde Samenleving. Het toepassen van technologie in de zorg, met name op het gebied van eHealth, is een nog redelijk onontgonnen terrein met veel potentieel. Op het vlak van onderzoek valt er enorm veel te ontdekken en te leren; veel van deze kennis moet nog een plek krijgen in het onderwijs. Ook in de praktijk liggen nog grote vraagstukken m.b.t. adoptie, implementatie maar ook ethische vraagstukken, zoals privacy en vervangbaarheid van mensen door technologie. Het IHTC profiteert van de cross-over tussen de expertises vanuit de domeinen TOI en GSW, en faciliteert verbinding en samenwerking tussen de verschillende opleidingen en disciplines van de hogeschool, maar ook tussen de hogeschool en het werkveld en onderzoeksinstellingen.

Het seminar gaat om 13.00 uur van start (inloop vanaf 12.30 uur). De lancering van het Inholland Health & Technology Centre begint om 16.00 uur. Aansluitend op het seminar vindt vanaf 17.30 uur een netwerkborrel plaats. Meer informatie over het programma van het seminar is te vinden op: http://bit.ly/1QS40sZ

Inhoudelijke informatie over de presentaties en break-outsessies staat op de facebookpagina van het evenement: http://bit.ly/1W8M5qy

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met Marijn van Hulzen, persvoorlichter Inholland Amsterdam/Diemen en Inholland Haarlem.
M: 0615279534
E: marijn.vanhulzen@inholland.nl

Hogeschool Inholland

plaats:
Diemen
website:
http://www.inholland.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234