Haven brengt $11 miljoen bijeen voor de automatisering van vrachtaankoop voor grondstoffenhandelaren, bedrijven voor consumptiegoederen

Haven kondigt met genoegen een Serie A-ronde van $11 miljoen aan voor de automatisering van vrachtaankoop en de verbetering van de efficiëntie van de wereldwijde toeleveringsketen.SINGAPORE, 4 mei 2016 /PRNewswire/ -- Haven, een in Singapore gevestigd bedrijf met kantoren in San Francisco en Bazel kondigt met genoegen haar Serie A-ronde van $11 miljoen USD aan. De ronde werd aangestuurd door Spark Capital en de nieuwe investeerder AITV voegde zich toe, met vervolgfinanciering van bestaande investeerders O'Reilly Alpha Tech Ventures, Data Collective en First Round Capital. Kevin Thau, General Partner bij Spark Capital, zal lid worden van de raad van bestuur.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20151005/274097LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20151005/274097LOGO]

Haven lanceerde haar online boekingsplatform voor zeevracht in maart 2014. Sindsdien heeft het zich uitgebreid tot een programmatisch, logistiek platform met volledige dienstverlening dat vrachtaankoop voor de grootste grondstoffenhandelaren, voedselproducenten en bedrijven voor consumptiegoederen ter wereld automatiseert. Haven stimuleert klanten door uitvoersnelheid en -efficiëntie te verbeteren, terwijl het de tussenpersonen wegneemt die onnodige complexiteit toevoegen aan de wereldwijde toevoerketen.

"Koersschommelingen vormen een ernstig probleem voor beide zijden van de branche," zei CEO van Haven Matt Tillman. "Vracht is de grootste kostenvariabele voor veel verzenders en met technologie wordt het mogelijk om deze schommelingen te verminderen. Door het opnemen van gegevens en vergroten van automatisering wordt het algehele risico in de toevoerketen verkleind".

Het nieuwe geld wordt gebruikt om activiteiten in Europa en Azië uit te breiden en ontwikkeling van het geautomatiseerde platform van Haven door te zetten. Haven heeft recentelijk haar Europese hoofdkantoor in Bazel, Zwitserland geopend, en is van plan om het kantoor uit te breiden om Europese klanten beter te kunnen bedienen.

""Een transformatie van het grondstoffentransport zorgt ervoor dat materialen waarmee onze huizen worden gebouwd, en het voedsel dat we eten op de plaats van bestemming aankomt, met minder frictie en minder kosten", zei Tillman. "Automatisering van vrachtaankoop zal de wereldhandel transformeren, en deze financiering stelt ons in staat gericht te blijven op technologie."Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20151005/274097LOGO


Haven

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234