Rolta haalt meerjaren GIS-contract van miljoenen ponden binnen van UK Power Networks

MUMBAI, May 4, 2016 /PRNewswire/ --Rolta heeft een nieuw contract in de wacht gesleept van UK Power Networks, een groot energiebedrijf dat elektriciteit levert aan Londen, het zuid-oosten en het oosten van Engeland. Dit 7-jarige contract van miljoenen ponden is gesloten om de spatially-enabled gegevens over netwerkactiva van het bedrijf te beheren en bij te werken.  
(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121023/570667 )

"Het is onze taak om de lichten aan te houden voor 8 miljoen klanten, en in onze eerste vijf jaar als bedrijf hebben we enorme vooruitgang geboekt wat betreft het verminderen van het aantal en de duur van stroomonderbrekingen. Waarborgen dat we beschikken over betrouwbare en up-to-date gegevens over onze belangrijke infrastructuur is een essentieel en continu onderdeel van dit werk, en we zijn erg verheugd om dit contract toe te kennen aan Rolta," aldus Matt Webb, hoofd Asset Information. "Gedurende wat een robuust en hard bevochten inkoopproces was, kwamen Rolta's technische mogelijkheden met volle kracht naar voren door het aanbieden van innovatieve tools en technieken, het sterk verbeteren van de beheersing van de gegevenskwaliteit en het bieden van volledige transparantie van het complete productieproces. Deze nieuwe samenwerking is een belangrijke stap voorwaarts in de verbetering van onze GIS-gegevensbeheermogelijkheden terwijl we de beste waarde voor geld verwezenlijken."  
In reactie op de toekenning lichtte dhr. K. K. Singh, voorzitter en CEO van Rolta Group het belang toe van UK Power Networks als klant en de toewijding van Rolta om van dit contract een succes te maken. "Vandaag de dag wordt Rolta erkend als een van de top Geospatial ​​bedrijven in de wereld," merkte hij op. "Rolta is sterk gepositioneerd om organisaties zoals UK Power Networks te bedienen door de diepgaande domeinexpertise van het bedrijf, haar innovatieve geospatial producten en IT-deskundigheid en uitgebreide wereldwijde projectervaring."  
Als bewijs van haar GIS-expertise werd Rolta onlangs geselecteerd voor de Geospatial World Leadership Award in de categorie 'Geospatial Solutions Company of the Year 2015.' De onderscheiding erkent de bijdrage van Rolta aan de wereldwijde geospatiale industrie.  
Over UK Power Networks: UK Power Networks distribueert meer dan een kwart van de elektriciteit in het Verenigd Koninkrijk via haar netwerken van onderstations, ondergrondse kabels en bovenleidingen en zorgt er zo voor dat de lichten aanblijven, ongeacht aan wie de klanten hun energierekening betalen. Een aantal andere bedrijven leveren energie aan de rest van het land.
Het is de eerste elektriciteitsdistributeur om genoemd te worden in de 25 Best Big Companies to Work For van de Sunday Times en heeft ook de titel Uitility of the Year (2015 en 2012). De 5.600 werknemers van het bedrijf zijn toegewijd aan het leveren van een veilige elektriciteitsvoorziening aan 8,1 miljoen huishoudens en bedrijven.
De industrie toezichthouder Ofgem  bepaalt de toegestane inkomsten voor distributiebedrijven, zodat ze een veilige en betrouwbare elektriciteitsvoorziening kunnen onderhouden. UK Power Networks investeert meer dan GBP 500 miljoen in haar elektriciteitsnetten per jaar, biedt extra hulp aan kwetsbare klanten in tijden van nood en is bezig met proeven om ervoor te zorgen dat de elektriciteitsnetwerken de overgang naar een koolstofarme toekomst ondersteunen. Het bedrijf verplaatst ook kabels en verbindt nieuwe elektriciteitsvoorzieningen.
Over Rolta: Rolta is een toonaangevende leverancier van innoverende oplossingen voor vele verticale bedrijfstakken, waaronder federale en staatsoverheden; defensie/binnenlandse veiligheid, nutsbedrijven, verwerking, energievoorziening, financiële dienstverlening, fabricage, kleinhandel en gezondheidszorg. Rolta staat bekend om haar uitgebreid portfolio van binnenlandse systemen op basis van beproefde IE van Rolta die specifiek voor de Indische defensie/binnenlandse veiligheid werd ontwikkeld. Door een unieke combinatie van expertise op IT-, engineering- en geospatiaal gebied ontwikkelt Rolta uitzonderlijke IE-gestuurde, 'Cloud-ready' oplossingen om haar klanten wereldwijd in staat te stellen de kracht van BI, Big Data Analytics en IT-OT Fusion makkelijk te benutten. Rolta is een multinationale organisatie met hoofdkantoor in India. De onderneming werkt vanuit 40 locaties over de hele wereld en heeft in meer dan 45 landen projecten uitgevoerd. De aandelen van Rolta zijn genoteerd op de BSE en NSE in India, de GDR's van de onderneming zijn genoteerd aan het Main Board van de Londense beurs. De 'Senior Notes' van de onderneming zijn genoteerd aan de beurs van Singapore.

 
Voor meer informatie kunt u terecht op www.rolta.com [http://www.rolta.com ] of neem
contact op met: 
Preetha Pulusani 
President - International Operations 
Member of the Board 
preetha.pulusani@rolta.com  
Telefoon: +1 (678) 942 5000 
EmptyBreak:MARKER 
Shafik Jiwani 
Executive Vice President 
GIS / Mapping 
shafik.jiwani@rolta.com  
Telefoon: +971 (4) 391 5212 
EmptyBreak:MARKER 
S. K. Shirguppi 
Senior Vice President 
Engineering & Geospatial Business 
sk.shirguppi@rolta.com  
Telefoon: +91 (22) 2926 6666 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20121023/570667


Rolta India Ltd.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234