Vriendengroep springt 5 mei uit vliegtuig en landt op festivalterrein

Vriendengroep springt 5 mei feestend uit vliegtuig en landt op bevrijdingsfestival

3 mei 2016 - Dit jaar zal op 5 mei een vriendengroep uit Amsterdam feestend uit een vliegtuig springen. De tien vrienden springen samen met een dj en een Soundboks uit het vliegtuig en landen op het bevrijdingsfestival van Enschede.

Met de actie maken de vrienden hun langgekoesterde droom waar van een feestje in de lucht. De groep, die tevens het Amsterdamse creatieve bureau Tosti Creative vormt, organiseren vaker opvallende evenementen. Eerdere acties waren bijvoorbeeld Disco Boodschappen in een Supermarkt en Tomatengevecht op de Dam.

De sprong begon als een uit de hand gelopen grap op kantoor. "Maar na stiekem toch wat informatie te hebben ingewonnen, bleek het eigenlijk lastig, maar misschien niet onmogelijk te zijn," aldus Roby Hormis, één van de initiatiefnemers. "Het grootste probleem waar we tegen opliepen waren de technische beperkingen. Want hoe geef je een feestje met muziek terwijl je met 200 km per uur uit de lucht valt?"

De beperkingen waren van tafel toen het plan plotseling werd gesteund door Wouter van Veen van Soundboks. "Het speakermerk bood aan om een van hun boxen aan ons mee te geven. Nadat we de speaker hadden getest, bleek het ook wel hard genoeg te kunnen," aldus Hormis. Vervolgens bood ook de organisatie van het bevrijdingsfestival in Enschede, genaamd Absolutely Fresh, aan om mee te werken, samen met twee paracentra in de buurt. "En het is bizar dat we landen midden op het bevrijdingsfestival op het terrein van de Universiteit Twente, tussen duizenden feestende mensen."

5 mei leek de vriendengroep, parachutisten en het bevrijdingsfestival in Enschede een geschikte dag voor de actie: de dag dat heel Nederland viert dat we het geluk hebben om vrij te zijn. Een vrije val symboliseert dat op een mooie manier: skydiven is ook een vorm van ultieme vrijheid.

Dit keer betreft het, in tegenstelling tot eerdere acties, geen evenement waar mensen een kaartje voor kunnen kopen. "We hebben dit altijd al zelf willen doen. Natuurlijk hadden we het liefst dat honderden mensen mee konden springen, maar dat lukte niet op zo'n korte termijn," aldus Hormis.

De groep wilt toch graag ook nog een buitenstaander de kans geven om deze unieke ervaring te ervaren. Daarom krijgt één feestganger de kans om ook mee te springen op 5 mei. Mensen die ook mee willen springen kunnen zich tot 4 mei 19 uur opgeven via deze pagina. De gelukkige winnaar wordt diezelfde avond via Facebook bekendgemaakt.

Bevrijdingsdag Enschede
5 mei 2016
Van 12 uur tot 20 uur
Toegang: gratis
Facebook evenement Bevrijdingsdag: http://bit.ly/bevrijdingsfestivalenschede


Facebook Tosti Creative: http://bit.ly/tosticreativefacebook

Benieuwd en meer vragen? Neem gerust contact op met

Pim Havinga
Tel: 0629055948
Mail: pim@tosticreative.com

Foto’s: http://bit.ly/afbeeldingen5mei

Tosti Creative

plaats:
Enschede

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234