Met Oracle is het Duitse vluchtelingen management sneller en is er meer controle

Het Federale Bureau voor Migratie en Vluchtelingen werkt met Oracle voor de behandeling van een twintigvoudige toename van asielaanvragen.
MÜNCHEN en NEURENBERG, Duitsland, 3 mei 2016 /PRNewswire/ -- De toename van asielaanvragen in Duitsland, welke versterkt is door de komst van vluchtelingen, die de humanitaire crisis in Syrië ontvluchtten, was aanleiding voor een samenwerking tussen het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF), het Duitse Federale Bureau voor Migratie en Vluchtelingen, en Oracle voor het maken van een digitaal beheerssysteem dat snel en effectief het cruciale bewijs van aankomst en de aanvraaggegevens verwerkt.

Het systeem, genaamd ASYL Online, is aangesloten op de systemen van andere federale instanties, zoals de Federale Recherche en het Centraal Register Vreemdelingen. Het verzekert consistentie en garandeert dat alle noodzakelijke instanties dezelfde bijgewerkte gegevens, welke ondersteund worden door beveiligde biometrische gegevens, gebruiken.

ASYL Online werd in een recordtijd ontwikkeld, met speciale aandacht voor beveiliging, snelle dataverzameling en dataverwerking en een naadloze integratie met bestaande systemen om een soepele en snelle implementatie te garanderen.

Frank-Jürgen Weise, hoofd van de BAMF, verklaarde:

"Ons oude systeem was ontworpen voor de verwerking van ongeveer 50.000 asielaanvragen per jaar. We moeten nu meer dan twintig keer zoveel verwerken - ruim een miljoen aanvragen. Het was duidelijk dat we behoefte hadden aan een nieuw, meer efficiënt systeem dat we in een recordtijd in gebruik konden nemen. Nu zijn we nu perfect uitgerust. In de loop van het jaar zullen we in staat zijn om een duidelijk beeld te krijgen wie als vluchteling in het land is, zodat de vluchtelingen de rechten krijgen waarop zij recht hebben, terwijl we de bevolking kunnen aantonen dat het proces onder controle is en op een ordelijke wijze wordt uitgevoerd."

Frank Obermeier, vice-president en leider van Oracle Duitsland, zei:

"De uitdagingen van een dergelijk mammoet project lagen in de complexiteit van het systeem, de tijdsdruk en de strenge eisen. Voor dit soort taken is een erg hardwerkend team en een flexibel platform noodzakelijk. Samenwerkend met onze BAMF partners, heeft Oracle alles wat tot haar beschikking stond voor dit belangrijke en zeer tijdgevoelige project ingezet."

De werkzaamheden aan het systeem begonnen in november 2015 en het werd in januari 2016 gelanceerd. In een tijdvak van slechts twee maanden installeerde Oracle Consulting twee rekencentra in Neurenberg. Het systeem draait op Oracle Exalogic en Exadata hardware. Het project werd mede mogelijk gemaakt door Thomas Kurian, Oracle President Product Development.

Over Oracle

Oracle biedt een uitgebreide en volledig geïntegreerde stack van cloud toepassingen en platformdiensten. Voor meer informatie over Oracle , bezoek www.oracle.com [https://translate.google.com/translate?hl=nl&prev=_t&sl=en&tl=nl&u=http://www.oracle.com/].

Handelsmerken

Oracle en Java zijn geregistreerde handelsmerken van Oracle en/of haar dochterondernemingen. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


Oracle


CONTACT: CONTACTPERSOON: Oracle Deutschland, Petra Brücklmeier, HoofdCorporate Communications, +49 89 1430 1190, petra.bruecklmeier@oracle.com;Oracle Press Office, Claudia Wittwer/Volker Schmidt, Burson Marsteller, +4989 17 959 1884, Oracle-Germany@bm.com


Web site: http://www.oracle.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234