Dzjengis Khan tentoonstelling in Nationaal Militair Museum

16 februari 2017 opent in het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg de tentoonstelling 'Dzjengis Khan'. De tentoonstelling brengt aan de hand van topstukken het leven van Dzjengis Khan in beeld vanuit een militair perspectief.

Tentoonstelling
De tentoonstelling bevat bijzondere objecten die zijn samengesteld uit collecties van verschillende musea uit Inner Mongolia, China. Met deze tentoonstelling beoogt het NMM bezoekers inzicht te geven in de manier waarop het grootste Euraziatische rijk ooit is begonnen en hoe Dzjengis Khan dat met zijn krijgsmacht en militaire innovaties heeft bereikt. De tentoonstelling is geproduceerd door Nomad Exhibitions in samenwerking met het Inner Mongolia Museum en is te zien tot eind augustus 2017.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Carla Marcus, communicatie@nmm.nl, tel. nr. 085-0036029.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234