Nieuwe solotentoonstelling van de Japanse kunstenares Ayako Rokkaku

Ayako Rokkaku: Sealed Reminiscence, solotentoonstelling bij Gallery Delaive

Met genoegen presenteert Gallery Delaive Sealed Reminiscence, een nieuwe solotentoonstelling van de Japanse kunstenares Ayako Rokkaku (Tokyo, 1982).

Ayako Rokkaku is al lang geen onbekende naam meer in de kunstwereld. In relatief korte tijd nam haar carrière een enorme vlucht met wereldwijde exposities, waaronder indrukwekkende solotentoonstellingen in de Kunsthal in Rotterdam en het Meulensteen Danubiana Art Museum in Slowakije. In de zomer van 2015 verhuisde Rokkaku nog op uitnodiging van Swatch naar het Swatch paviljoen op de Biënnale van Venetië, waar ze drie weken live schilderde in een tijdelijke, open studio. Nu keert ze terug naar de plek waar ze 9 jaar geleden haar eerste solotentoonstelling hield met nieuw werk nieuw, niet eerder vertoond werk op zowel canvas als karton. Daarnaast tonen we iets geheel nieuws in haar oeuvre: sculpturen van beschilderde lagen acryl.

Rokkaku gebruikt geen kwasten of penselen, maar brengt kleurige acrylverf direct met haar blote handen aan op doek of karton. Haar wereld is gevuld met kleurige bloemen, huisjes en dieren. Centraal in haar werk staan vaak meisjes met grote ogen, in de Japanse anime stijl.

Opening van de tentoonstelling vindt plaats simultaan met de opening van de Amsterdam Art Fair op het Museumplein

Ayako Rokkaku
Ayako Rokkaku (1982) woont en werkt afwisselend in Berlijn, Tokyo en Amsterdam. Ze begint in 2002 als autodidact met schilderen. In 2006 wordt ze tijdens de Geisai Kunstmarkt in Japan als getalenteerde jonge kunstenaar gelanceerd en wint ze de 'Scout Prize'. Ze raakt bekend door haar schilderperformances op groot doek. Sinds haar debuuttentoonstelling in Gallery Delaive in 2007 heeft Rokkaku wereldwijd geëxposeerd, waaronder solotentoonstellingen in de Kunsthal in Rotterdam en het Meulensteen Danubiana Art Museum in Slowakije.Opening woensdag 25 mei van 17:00-19:00, in aanwezigheid van de kunstenaar.
Pers is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

De tentoonstelling is te zien t/m 3 juni 2016


Gallery Delaive | Spiegelgracht 23 Amsterdam | 020-622 1295 | info@delaive.com

Voor meer informatie en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Robrecht de Vocht: info@delaive.com

Gallery Delaive

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.gallerydelaive.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234