Chain en Financiële Firma's Wereldwijd Onthullen Open Standaard voor Blockchain

Capital One, Citigroup, Fidelity, First Data, Fiserv, MUFG, Nasdaq, State Street en Visa dragen bij aan innovatief protocol voor grootschalige toepassing

SAN FRANCISCO, 2 mei 2016 /PRNewswire/ -- Chain, Inc., een vooraanstaand leverancier van blockchaintechnologie, maakt vandaag de publicatie openbaar van de Chain Open Standard 1 (Chain OS 1), een open source blockchain protocol dat over de afgelopen 18 maanden is ontwikkeld dankzij unieke samenwerking tussen het Silicon Valley-bedrijf en wereldwijde financiële dienstverleners.

De Chain Open Standard is onderwerp van een aantal bestaande blockchainprojecten bij toonaangevende financiële bedrijven, die reeds vanaf 2014 mede bepalend zijn geweest voor de vereisten aan de standaard door middel van diepgaande samenwerking met Chain. Vandaag wordt de standaard voor het eerst opengesteld voor de bredere financiële markt.

"Visa en Chain hebben samengewerkt om te onderzoeken hoe blockchainarchitectuur kan functioneren op de schaal van Visa ten behoeve van onze cliënten," aldus Jim McCarthy, executive vice president, Innovation & Strategic Partnerships bij Visa. "Met de Chain Open Standard bereiken wij de voltooiing van vele maanden iteratie en problemen oplossen, een proces waarin wij gelukkig een actieve rol zijn blijven spelen."

"Nasdaq heeft met voldoening deelgenomen aan de ontwikkeling van de Chain Open Standard via use-cases op uiteenlopende gebieden, waaronder belegging van particuliere effecten, proxy voting en clearing," aldus Brad Peterson, Executive Vice President en CIO bij Nasdaq. "Een bijzonder voordeel voor ons was dat wij konden samenwerken met onze cliënten in markttechnologie tijdens deze ontwikkelingen. Wij kijken uit naar verdere innovatie op dit gebied."

"Het protocol van Chain ondersteunt enkele van de de meest complexe use-cases zoals wij ze bedacht hadden tijdens het invoeren van blockchain, niet alleen intern maar ook met de bredere financiële dienstenindustrie," aldus Hu Liang, Senior Managing Director, Emerging Technologies Center bij State Street. "Wij zien uit naar voortgaande samenwerking rond deze Open Standard met Chain en de financiële gemeenschap."

Debby Hopkins, Chief Innovation Officer of Citi and CEO of Citi Ventures: "Chain is een dynamische samenwerkingspartner voor zowel onze beleggingsportefeuilles als onze innovatieportfolio's. Hiermee kan Citi toepassingen onderzoeken van blockchain voor onze cliënten op de valutamarkt, in het betalingsverkeer en nog veel meer. De Chain Open Standard zal aanzienlijk bijdragen aan de vooruitgang en uitbreiding van nieuwe blockchain use-cases in een steeds verder evoluerend financieel ecosysteem."

De Chain Open Standard is speciaal ontworpen om grootschalige financiële applicaties mogelijk te maken op bevoegde blockchainnetwerken, terwijl ze voldoen aan de stringente vereisten van de financiële dienstenindustrie op het gebied van regelgeving, beveiliging en privacy.

De Chain Open Standard is om de volgende redenen baanbrekend:-- Een geheel nieuw consensusmodel waarmee finaliteit van transacties
binnen een seconde wordt bereikt, zelfs bij hoge transactievolumes
-- Een privacy solution die blockchaindata versleutelt en die betrokken
tegenpartijen en regelgevingsinstanties selectieve leestoegang biedt
-- Een slim kaderprogramma voor contracten en een virtueel toestel dat
handhaving van eenvoudige regelgeving alsmede Turing-complete
programma's met key-value storage ondersteunt
-- Een schaalbaar datamodel dat de operationele last voor netwerkdeelnemers
vermindert
-- Een laag van verrijkte metadata waarmee voldaan wordt aan KYC- en
AML-vereisten

https://chain.com/os

Adam Ludwin, CEO van Chain: "De Chain-aanpak stelt de eisen van onze partners centraal in een iteratief en collaboratief R&D-proces. Wij zijn door middel van diepgaand partnerschap in concrete projecten met marktleiders tot een blockchainstandaard gekomen waarmee problemen vanaf de basis en in samenhang opgelost worden in verschillende use-cases op het gebied van bankieren, betalingen, kapitaalmarkten en verzekeringen. We zijn bijzonder verheugd dat we dit meerjarenproject vandaag kunnen openstellen voor de uitgebreidere financiële markt."

Chain zal tevens gaan samenwerken met andere ontwikkelingsprojecten in open source blockchain, cryptografie en gedistributeerde systemen, zodat inspanningen binnen deze industrie leiden tot interoperabiliteit en harmonisatie.

Een blockchain is een nieuwe klasse van databases die meerdere organisaties kan bedienen. Een blockchain-gebaseerd netwerk stelt deelnemende instanties in staat tot veilige uitgaven, transacties en opslag van financiële activa in een digitaal medium, waarmee netwerkbeheerders en deelnemers kosten besparen en nieuwe producten kunnen creëren.

Bezoekers van de Consensus 2016 Conference in New York zullen in de gelegenheid zijn om live demonstraties van de Chain Open Standard te bekijken.

_______

Over Chain

Chain, Inc. (www.chain.com) is een technologiebedrijf dat samenwerkt met toonaangevende financiële ondernemingen bij de bouw en inzet van blockchainnetwerken die de markten fundamenteel veranderen. Chain is verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van de Chain Open Standard, een open source blockchainprotocol voor grootschalige financiële applicaties. Tot het Chain-platform behoren Chain Core, een speciaal op bedrijven gerichte productienode, en de Chain Sandbox prototyping omgeving.

Chain heeft al 45 miljoen dollar aan investeringen aangetrokken van vooraanstaande venture-capitalondernemingen en strategische investeerders. Tot de raad van bestuur van deze onderneming behoren de voormalige CEO van American Express en één van de oprichters van PayPal.

Chain is gevestigd in San Francisco, Californië.

Voor pers en algemene inlichtingen:
elizabeth@chain.com [mailto:elizabeth@chain.com]


Chain, Inc.


Web site: http://www.chain.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234