Kinderhulp benoemt Lenie Molendijk-Schipper tot Geluk Ambassadeur

Nationaal Fonds Kinderhulp benoemt Lenie Molendijk-Schipper uit 's Gravenmoer tot Geluk Ambassadeur - Stijging kinderarmoede: per dag 26 nieuwe aanvragen voor Kinderhulp

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is in vijf jaar tijd gestegen tot een recordaantal van 421.000 in 2015. Dit betekent dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede leeft. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al ruim 55 jaar kinderen die in armoede opgroeien met financiële ondersteuning op het gebied van onderwijs, ontspanning en simpele dingen als een nieuwe fiets of een verjaardagscadeautje. Dagelijks ontvangen zij via maatschappelijke organisaties zo'n 26 nieuwe aanvragen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Noord-Brabant alleen al kwamen er vorig jaar 848 aanvragen binnen. Kinderhulp helpt jaarlijks zo'n 100.000 kinderen en daar is veel geld voor nodig. Er zijn ruim 19.000 vrijwilligers actief en om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, benoemt Nationaal Fonds Kinderhulp tijdens haar collecteweken acht collectanten tot Geluk Ambassadeur. Lenie Molendijk-Schipper uit 's Gravenmoer was één van deze vrijwilligers en is daarmee ook één van de eerste die deze bijzondere titel mag dragen.

Lenie werd aangedragen door regionaal coördinator Diane Wilde. Al ruim 29 jaar organiseert Lenie de plaatselijke collecte voor Kinderhulp, zo vertelt ze: "Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om kinderen die opgroeien in armoede te helpen. Daarnaast was ik net nieuw in het dorp en wilde graag wat mensen leren kennen. Door mij aan te melden als plaatselijk coördinator sloeg ik twee vliegen in één klap!". Toen Diane werd gevraagd om een Geluk Ambassadeur voor haar regio te nomineren, was het voor haar geen lastige keuze. "Lenie doet het super goed en vindt altijd weer nieuwe collectanten voor Kinderhulp. Ze werkt goed samen en heeft altijd alles voor elkaar! We zijn heel blij met haar!"

Collecteweken van start
De benoeming van de Geluk Ambassadeurs valt samen met de Kinderhulp collecteweken. Dit jaar wordt er gedurende twee weken (24 t/m 30 april en 8 t/m 14 mei) gecollecteerd vanwege de meivakantie die verschilt per regio. Kinderhulp roept tijdens deze week heel Nederland op om een geluksmoment uit hun jeugd te delen via social media met gebruik van #kindergeluk. Daarnaast organiseren zij naast de 'offline' collecte dit jaar ook een online collecte. Via www.kinderhulp.nl/onlinebus kan er een digitale collectebus worden aangemaakt. Deze online collecte loopt tot en met 20 mei.

Ga voor meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de campagne #Kindergeluk naar www.kinderhulp.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claire Timmers, Projectmedewerker Communicatie Nationaal Fonds Kinderhulp via 0570-611 899 of c.timmers@kinderhulp.nl

Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
's Gravenmoer
website:
http://www.kinderhulp.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234