Betonlook (tuin)meubelen volgens Hollands recept

Nederlands designlabel maakt betonlook duurzaam, lichtgewicht en tijdloos

CULEMBORG - Een betonlook tafel zo licht en sterk dat hij jaren in de oceaan zou kunnen dobberen zonder aangetast te worden door water en zout: het Nederlandse designlabel Net-Echt onderscheidt zich al 20 jaar met betonlook meubelen volgens een eigen recept van glasvezelsterke polymeer-composiet op basis van polysterhars. Net-Echt ontwierp en produceerde al betonlook meubelen voor architecten en bedrijven over de hele wereld maar lanceert nu ook een serie meubelen voor de particuliere markt. Hiermee gaat het merk loungen haar exclusieve karakter teruggeven.

Ontwerper Erwin van Duijnhoven ontwikkelde al in 1994 het materiaal met haar natuurlijke betonuitstraling. De betonlook Net-Echt tafels kunnen het hele jaar door buiten staan dankzij het materiaal dat 100% niet capillair is. Hierdoor kan er geen vocht of vuil in de tafel dringen en is de tafel bovendien eenvoudig met een doekje af te nemen. Hij bedacht het recept als reactie op een designaward die hij won voor een winkelmeubel van stuc beton: het was mooi maar hij vond zelf dat het lichter, duurzamer en sterker moest.

Zonder mal
De serie tuinmeubelen bestaat uit loungebanken, picknickbanken en tafels die in vrijwel ieder gewenst formaat te maken zijn. De meubelen worden altijd zonder mal gemaakt, waardoor iedere afmeting en vorm te produceren is. Zo ontwierp Net-Echt een enorme bar voor een beachclub op Curaçao, een chillunit voor een Universiteit en een 5 meter lange vergadertafel voor een internationaal architectenbureau.

Lichtgewicht
Hoewel de meubelen een natuurlijke betonuitstraling hebben dankzijn de precieuze afwerking, zijn ze licht van gewicht en dus eenvoudig te verplaatsen of te verhuizen. Een drie meter lange tafel weegt slechts 70 kilo.

Net-Echt Showroom
De Net-Echt Showroom is gevestigd in Culemborg en op afspraak te bezoeken. Voor meer voorbeelden en informatie kijk op www.net-echt.nl

Over Erwin van Duijnhoven
Al bijna 20 jaar onderscheidt Net-Echt beton zich van echt beton, beton ciré en andere stuc-methodes. Ontwerper Erwin van Duijnhoven ging na de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam aan de slag als scenic artist in de film- en reclame industrie. Grote kans dat u zijn werk voorbij hebt zien komen in o.a. De Lift, All Stars, Pluk van de Petteflet of Flodder (want nee, die villa was niet echt, hij was nét echt!) De decortechnieken, die oude straatjes en stadjes tot leven brachten, werden toen niet buiten de filmset toegepast. Dat verbaasde hem: er was zoveel mogelijk.

Net-Echt

plaats:
CULEMBORG

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234