Schoonheidsspecialisten signaleren huidkanker vroegtijdig

Woerden, 2 mei 2016

"In tien jaar tijd is het aantal mensen dat voor het eerst de diagnose huidkanker kreeg, gestegen van 15.000 naar meer dan 50.000 per jaar." Volgens het nieuwsbericht van RTL op 30 april 2016, blijkt dat huisartsen huidkanker onvoldoende herkennen. Hierdoor wordt de ziekte bij de patiënt te laat gediagnostiseerd. Schoonheidsspecialisten kunnen volgens ANBOS leed voorkomen doordat zij huidkanker al in een vroegtijdig stadium signaleren.

"Schoonheidsspecialisten, op hoofdactiviteit zo'n 9.500 in dit land, zien de huid van veel cliënten meerdere keren per jaar en kunnen vaststellen hoe onregelmatigheden op de huid zich ontwikkelen. Zij signaleren verdachte plekjes op de huid eerder dan de cliënt en kunnen daardoor veel leed voorkomen. De drempel is laag: schoonheidsspecialisten zijn als huidprofessionals goed toegankelijk voor een breed publiek aan cliënten. Daarmee zijn zij bij uitstek geschikt om bij de preventie van huidkanker zorgaanbieders zoals huisartsen en dermatologen te ondersteunen. De vroegtijdige signalering pakt niet alleen positief uit voor de cliënt. Doordat zij sneller een arts bezoeken kunnen kosten van eventuele behandelingen van de huidkanker beperkt blijven." aldus Kees Hoogendijk, voorzitter ANBOS.

Binnenkort worden de resultaten van een pilotproject 'Teledermatologie' verwacht. Een aantal ANBOS-schoonheidsspecialisten kreeg hierin de kans, via een beveiligde lijn foto's van verdachte plekjes op de huid door te sturen en snel te overleggen met een dermatoloog. Bij twijfel werd een bezoek aan de huisarts geadviseerd. Hoogendijk: "goede samenwerking tussen schoonheidsspecialist, huisarts en dermatoloog maakt het verschil in de zorg rondom huidkanker".

ANBOS
ANBOS is voor 70 procent representatief voor de bedrijven in de schoonheidsverzorging. Al meer dan 65 jaar behartigt zij, als business partner, de belangen van haar leden op kwaliteit, vakinhoud en ondernemerschap.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie
Meer informatie/beeldmateriaal is verkrijgbaar via M. Blokland-Reijers, office manager, e-mail: m.reijers@anbos.nl of tel: 0348 748200.

ANBOS

plaats:
Woerden
website:
http://www.anbos.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234