ANKO reikt allereerste Achievement Award uit

De brancheorganisatie voor professionele kappers, ANKO, reikte op zondag 1 mei de allereerste ANKO Achievement Award uit. Dit gebeurde tijdens het prestigieuze Coiffure Award gala in Hilversum. Met de nieuwe prijs wil de ANKO partijen of personen huldigen die een bijzondere bijdrage leveren aan de professionele kappersbranche. De winnaars van de Achievement Award 2016 zijn Schwarzkopf Professional en uitgeverij It's Amazing, oprichters en organisatoren van de Coiffure Award, de Oscars van de kappersbranche.

De twee award-winnaars onderscheiden zich volgens de ANKO doordat ze met de Coiffure Award, die dit jaar de 25e editie viert, het vakmanschap binnen de branche ieder jaar weer een belangrijke impuls geven. "De Coiffure Award legt de lat op z'n allerhoogst en is daarmee een belangrijke bron van inspiratie en professionaliteit", aldus ANKO-voorzitter Jan Franssen.

Focus op vakmanschap en ondernemerschap
De ANKO draagt de Coiffure Award al jarenlang een zeer warm hart toe. Waar de laatste de focus legt op ambachtelijk en creatief vakmanschap, benadrukt de ANKO de noodzaak van professionele bedrijfsvoering en ondernemersvaardigheden. "Beide zijn essentieel voor het succesvol runnen van een salon" meent Franssen.

In zijn speech zei Franssen het zondag als volgt:
"De Coiffure Award legt de lat hoog en vraagt het uiterste van de Nederlandse kappers. Alleen het beste is goed genoeg. Het streven naar erkenning op het hoogste niveau drijft het vakmanschap van de genomineerden tot grote hoogte. Daarmee zijn zij een voorbeeld voor de kappers van Nederland en dragen zij bij aan de internationale faam van de Nederlandse kappersbranche.
Met het organiseren van de Coiffure Award laten Schwarzkopf en vakblad Coiffure als 25 jaar Nederlands kapperstalent stralen. Jullie bijdrage aan de kwaliteit van de Nederlandse kappersbranche is daarmee van ongekende waarde. En daarom kent het bestuur van de ANKO jullie - met dankbaarheid, waardering en respect - deze ANKO Achievement Award toe."

Oog voor professionele bedrijfsvoering
De kappersbranche is het afgelopen decennium enorm gegroeid en de concurrentie is hevig. Volgens ANKO-directeur Ivar ten Velde is het van toenemend belang professionalisering te blijven stimuleren "zodat kappers zich blijven ontwikkelen, als vakman of -vrouw én als ondernemer."

Over de ANKO
De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) is de branchevereniging voor professionele kappers in Nederland en komt op voor hun collectieve en individuele belangen.
De ANKO bestaat in 2016 125 jaar en telt zo'n 5500 leden.

Geplaatst in:

Voor meer informatie: Ivar ten Velde: itenvelde@anko.nl 06 - 20 08 61 24

Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

plaats:
Huizen
website:
http://www.anko.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234