Smartphoto group neemt Webprint over van Infestos

Smartphoto group NV, één van de leidende Europese spelers in foto e-commerce, is op 29 april 2016 tot een definitieve overeenkomst gekomen met betrekking tot de overname van Webprint International BV van investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede.

Webprint, gevestigd in Oldenzaal, Nederland, is één van de marktleiders in Nederland van persoonlijke fotoproducten, zoals fotoboeken, kaarten, wanddecoratie, fotocadeaus en losse foto's, die o.a. aangeboden worden via de website www.webprint.nl. Het bedrijf is één van de pioniers van fotoafdrukken via het internet en kent een grote merkbekendheid in Nederland. Webprint had in 2015 een omzet van ongeveer Euro12 miljoen.

Smartphoto krijgt hierdoor een sterke commerciële positie in Nederland en met een gecombineerde omzet van meer dan Euro 46 miljoen toont de groep zijn Europese ambitie.

Door deze overname wordt de kennis van de consumentenmarkt, de klantgerichtheid en de merkbekendheid van Webprint gecombineerd met de kennis van smartphoto op het gebied van technologie, marketing en productie van persoonlijke fotoproducten.

"Het doet ons enorm genoegen het team van Webprint te mogen verwelkomen zodat we onze talenten en sterke punten kunnen combineren ten behoeve van onze klanten in heel Europa. Webprint brengt een sterk en herkenbaar merk met een bedrijfscultuur die net zoals bij ons gericht is op klantentevredenheid," aldus Stef De corte, CEO smartphoto group.

Frank van Run, CEO van Webprint voegt daaraan toe: "We zijn erg trots onderdeel te worden van één van de grootste en leidende bedrijven voor fotoproducten in Europa. Door deze combinatie kunnen wij ons aanbod en services naar onze klanten in Nederland en daarbuiten nog verder verbeteren."

De transactie werd op 29 april 2016 afgerond. Zowel het management als alle medewerkers van Webprint zullen onderdeel gaan uitmaken van smartphoto group, maar zij blijven onder het merk Webprint opereren.

Over smartphoto group
Smartphoto group is actief in 14 Europese landen en richt zich vooral tot consumenten. De aandelen van smartphoto group worden op Euronext Brussels verhandeld (ISIN BE0003663748, ticker symbool SMAR). Smartphoto group is actief in B2C E-commerce met betaalbare fotoproducten van hoge kwaliteit zoals fotoboeken, fotokaartjes, fotokalenders, foto op canvas en fotogeschenken, en dit onder de naam smartphotoTM. Via het merk SpectorTM biedt de groep dezelfde kwaliteitsfotoproducten aan via zelfstandige fotografen. Voor het organiseren van feestjes biedt www.beaublue.be gepersonaliseerde versieringen en feestboxen aan voor alle belangrijke momenten in je leven.

Over Webprint
Webprint helpt mensen herinneringen tastbaar te maken. Klanten ontwerpen gemakkelijk hun eigen foto-producten voor een aantrekkelijke prijs. Webprint ondersteunt klanten met een betrouwbare klantenservice en het geven van inspiratie. Er is een breed assortiment beschikbaar met fotogerelateerde producten, zoals fotoalbums, verschillende soorten wanddecoratie, fotokalenders, fotomokken, fotokaarten en nog veel meer. Met het online fotobewerkingsprogramma ontwerp je gemakkelijk een fotoproduct met eigen foto's.

Over Infestos
Infestos is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, onder andere gericht op het duurzaam investeren van kapitaal in participaties. Het team bestaat uit ervaren professionals die een breed scala aan financiële, commerciële en juridische kennis en achtergrond met zich mee brengen. Infestos gelooft in waarde creatie door gezamenlijk ondernemerschap.

Infestos Nederland BV

plaats:
Enschede
website:
http://www.infestos.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234