Nieuwe tentoonstellingen in het Museon in de meivakantie

In het Museon in Den Haag is tijdens de meivakantie veel te zien en te doen. Naast alle permanente exposities zijn er drie nieuwe tentoonstellingen, allen met een verschillende invalshoek, over de mens in relatie tot natuur, cultuur en wetenschap.

Illusions, magie of wetenschap?
In Illusions, magie of wetenschap? ervaar je hoe bepaalde zintuiglijke waarnemingen echt lijken maar door de hersenen geheel of gedeeltelijk verkeerd worden uitgelegd. Wat is de rol van je hersenen bij de waarnemingen die ze doen? En hoe komt het dat de werkelijkheid soms anders is dan het lijkt? Een boeiende en leuke tentoonstelling waar je actief aan de slag gaat.
In de expositie komen wetenschappers aan het woord, één van hen is de illusionist èn arts Victor Mids, bekend van het televisieprogramma Mindf*ck. Door de combinatie van verschillende vakgebieden brengt hij in zijn werk illusie en wetenschap op een unieke manier samen.
Kijk voor het aanvullende activiteitenprogramma op www.museon.nl
Illusions, magie of wetenschap? is te zien tot en met 5 maart 2017.

Onbekende Wereld, de beste foto's van National Geographic
In de NATGEO FOCUS GALLERY worden spectaculaire foto's getoond van topfotografen als Andrew Suryono, Frans Lanting en Stephen Alvarez. Het accent ligt op natuurfotografie in een context van cultuur en wetenschap. De tentoonstelling bevat foto's van adembenemende plekken, enerverende gebeurtenissen, bijzondere verschijnselen en intrigerende voorwerpen. De fotografen behoren tot de beste ter wereld. Een rijk scala aan onderwerpen passeert de revue: 30.000 jaar oude grotkunst die niet voor het publiek toegankelijk is, diersoorten die bijna uitgestorven zijn, vulkanische bliksem en reusachtige kristallen. Onbekende wereld is te zien tot en met 28 augustus 2016.

Het geluk daar is niet zoals hier
Tot en met 15 mei 2016 programmeert het Museon de multimedia-installatie Het geluk daar is niet zoals hier van kunstenaars Farah Rahman en Mark Ridder. In deze interactieve installatie mixen bezoekers videobeelden en audiofragmenten met levensverhalen en hun gedachten over vrijheid. Door fragmenten te verplaatsen maakt iedere bezoeker zijn eigen persoonlijke voorstelling. Op zondagmiddagen: 1, 8 en 15 mei 2016 geven de kunstenaars bovendien live performances. De multimedia-installatie maakt onderdeel uit van de programmering van het Ongekend Bijzonder Festival.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234