Transavia klaar voor richtlijn Europese Unie

De luchtvaartmaatschappij voldoet daarmee al aan een nieuw wetsvoorstel, waarin wordt gepleit voor een onmiddellijk verbod op 'verborgen kosten', het zogeheten surcharging. In 2018 wordt een nieuwe richtlijn van kracht die het bedrijven in de hele Europese Unie verbiedt om deze verborgen toeslagen te rekenen.

Roland van Vliet van de PVV wil daar niet op wachten en pleit in een nieuw wetsvoorstel op een veel sneller verbod in Nederland. Nu nog mogen verkopers tot 0,3 procent van de transactie aan creditcardkosten en 0,2 procent voor bankpassen in rekening brengen. Dat verbod wordt echter nauwelijks gehandhaafd. "Boek maar eens een vliegticket online, dan komt er bij het betalen altijd iets bovenop", aldus het Kamerlid.

Eén transparante prijs

Het is één van de grootste ergernissen bij mensen die gaan vliegen. Ze kopen online een ticket en moeten uiteindelijk meer betalen dan het bedrag dat ze in eerste instantie werd voorgeschoteld. Wie online een vliegticket boekt bij Transavia krijgt nooit te maken met verborgen extra kosten.

Transavia wil de best betaalbare en meest toegankelijke luchtvaartmaatschappij van Europa worden. Daarom voerde het bedrijf afgelopen jaar al een 100 procent duidelijke tariefstructuur in met drie heldere pakketten: Basic, Plus en Max. Daarmee kiezen passagiers altijd de prijs en reiservaring die bij ze past. "Wij geloven namelijk niet in verborgen kosten", aldus CEO Mattijs ten Brink. "Ook niet als onze passagiers online een ticket boeken. We bieden ze altijd één transparante prijs, inclusief toeslagen en zonder aparte boekings- of betalingskosten."

Over Transavia:
Transavia, onderdeel van de AIR FRANCE KLM Group, verzorgt al 50 jaar lijndiensten en chartervluchten naar meer dan 110 bestemmingen, met name in Europa en Noord Afrika. Het is de meest toegankelijke budgetluchtvaartmaatschappij van Europa, leidend in gastvrijheid, service en digitale dienstverlening. Transavia biedt voor zowel de vakantie- als de zakelijke reiziger een aantrekkelijke basis ticketprijs met additionele (betaalde) producten en diensten. Transavia vervoert per jaar 11 miljoen passagiers en opereert met een jonge, milieuvriendelijke vloot. Transavia biedt vluchten aan vanaf zeven bases in Europa; vanuit Nederland vanaf Amsterdam, Rotterdam/Den Haag en Eindhoven. Vanuit Frankrijk vanaf Parijs, Nantes en Lyon en vanuit Duitsland vanaf München.

Transavia

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234