Grootste ivoorverbranding ter wereld

Kenia organiseert zaterdag de grootste ivoorverbranding ooit. Maar liefst 105 ton ivoor en 1,4 ton neushoornhoorn wordt in het Nairobi National Park onder het toeziend oog van presidenten, filmsterren, activisten en natuurbeschermers verbrand.

"Dit is nooit eerder vertoond", zegt Azzedine Downes, directeur van het IFAW en een van de genodigden op het evenement. "Op enkele stukken na, bedoeld voor educatieve doeleinden, vernietigt de Keniaanse overheid in een klap haar hele ivoorvoorraad. Een krachtig signaal richting criminelen dat het land geen halve maatregelen neemt als het gaat om de bescherming van hun dierbare olifanten en neushoorns."

De enorme hoeveelheid die zaterdag wordt verbrand is groter dan er in totaal in de laatste zes jaar is vernietigd. Sinds 2011 is ongeveer 100 ton aan ivoor vernietigd door 18 verschillende landen, waaronder België, Frankrijk, Verenigde Staten, Malawi, Ethiopië en China.

Ivoor is nog altijd een kostbaar goed in Azië, voornamelijk in China, waar het per kilo meer waard is dan goud.

Meer informatie:
Criminal Nature: The Global Security Implications of the Illegal Wildlife Trade
IFAW rapport uit 2013 naar de effecten van de illegale handel in ivoor.

Perscontact:
Rob Schaap, communicatie IFAW Nederland, 06-24385931, rschaap@ifaw.org

Over het IFAW
Met projecten in meer dan 40 landen redt het IFAW individuele dieren, beschermt populaties en zet zich in voor het behoud van kostbare leefgebieden. Voor meer informatie, kijk op www.ifaw.org. Volg ons ook op Facebook en Twitter.

IFAW (International Fund for Animal Welfare)

plaats:
Nairobi

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234