Kinderhulp, ANWB en regio Apeldoorn helpen kinderen aan een fiets

Nationaal Fonds Kinderhulp, ANWB en regio Apeldoorn helpen samen kinderen aan een fiets - Doneer een (kinder)fiets op het Raadhuisplein in Apeldoorn

Vanaf vandaag staat er op het Raadhuisplein in Apeldoorn een pop-up fietsenwinkel. Een winkel waar je een fiets kan brengen in plaats van er één te kopen. De gedoneerde fietsen worden opgeknapt en beschikbaar gesteld aan kinderen uit de regio Apeldoorn die opgroeien in armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp ontvangt de opgeknapte fietsen en zorgt ervoor dat deze op de juiste plek terecht komen. De opening van de pop-up winkel is de aftrap van een inzamelactie voor Apeldoorn e.o. en onderdeel van het ANWB Kinderfietsenplan. Deze aftrap vindt grotendeels plaats tijdens de Giro Gelderland. Een evenement dat goed aantoont dat fietsplezier voor iedereen moet zijn.

Vandaag opende wethouder Paul Blokhuis dan ook op feestelijke wijze de pop-up winkel in Apeldoorn. Een aantal kinderen doneerden hier ook de eerste fietsen. Ook Erna Metz van Kinderhulp, was aanwezig: "Het was geweldig om te zien hoe schoolkinderen uit Apeldoorn zonder moeite een fiets inleveren om daar andere kinderen blij mee te maken. Zij hebben zelf vaak één of meerdere fietsen thuis staan en wilden deze wel doneren. Het is schrijnend dat er nog steeds zo veel kinderen, ook in Apeldoorn, zijn die geen fiets hebben om mee naar school te fietsen of om op pad te gaan met vriendjes. Wij als Kinderhulp, zullen ons uiterste best doen om deze fietsen op de juiste plek te krijgen."

Over Nationaal Fonds Kinderhulp
Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 421.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

Doneer een fiets!
Er is nog veel vraag naar (kinder)fietsen. Heeft u nog een bruikbare fiets voor een kind vanaf tien jaar in de berging staan, breng deze dan naar het Raadhuisplein in Apeldoorn, een lokaal inzamelpunt of laat deze bij u thuis ophalen. Alle informatie vindt u op www.anwb.nl/kinderfietsenplan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claire Schuurman, Projectmedewerker Communicatie Nationaal Fonds Kinderhulp via 0570-611899 of c.schuurman@kinderhulp.nl

Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Apeldoorn
website:
http://www.kinderhulp.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234