Tentoonstelling "Vrede en Veiligheid in Europa" van 9 - 20 mei

Ter gelegenheid van het Nederlands voorzitterschap van de EU is van 9 tot en met 20 mei in het stadhuis van Den Haag de tentoonstelling “Vrede en Veiligheid in Europa” te zien.

Deze tentoonstelling laat zien hoe vier Haagse EU organisaties – Europol, Eurojust, de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement - werken aan vrede en veiligheid in Europa en daarbuiten.

Burgemeester Van Aartsen opent de tentoonstelling op maandag 9 mei, de dag van Europa, in het bijzijn van Ali Ferzat, Syrisch cartoonist en winnaar van de Sacharovprijs van het Europees Parlement voor de vrijheid van denken in 2011.

Den Haag geeft als stad van vrede en recht, een plek aan meer dan 150 organisaties en bedrijven die zich wereldwijd inzetten voor recht, vrede en veiligheid. Daartoe behoren ook diverse organisaties die behoren tot de instellingen en agentschappen van de Europese Unie.

De tentoonstelling is tussen 9 en 20 mei op werkdagen van 7.00 tot 19.00 uur te bezoeken in het Atrium van het stadhuis van Den Haag (Spui 70). De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingelise de Boer, ingelise.deboer@ep.europa.eu, 070-3135422

Europees Parlement & Europese Commissie

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234