Start van Meimaand Fietsmaand op Slot Loevestein

Het fietsseizoen opent met een dag vol fietsplezier voor het hele gezin

Zondag 1 mei vindt de feestelijke opening van het landelijke evenement Meimaand Fietsmaand plaats op Slot Loevestein in Gelderland. Met een dag vol fietsactiviteiten en ontdekkingen voor het hele gezin, kan het voorjaar echt beginnen.

De provincie Gelderland is gastheer van Meimaand Fietsmaand en ontvangt je op 1 mei met open armen. Deze dag is de vesting gratis toegankelijk voor iedereen. Het belooft een heerlijke dag te worden met fietsplezier in overvloed. Je krijgt veel informatie over fietsroutes en -evenementen in Nederland, er is een fietsparcours voor de kleintjes of maak een proefrit op één van Shimano Steps e-bikes! Tussen alle activiteiten door kun je binnen de vesting genieten van muziek of neerstrijken op een van de terrassen voor een lekker hapje of een drankje.

Hugo de Groot
Eregast op de Meimaand Fietsmaand opening is Hugo de Groot. In 1621 was Slot Loevestein een gevangenis en ontsnapte deze rechtsgeleerde in een boekenkist, een bekend verhaal uit onze geschiedenis. Een selfie maken, verkleed als Hugo de Groot of een Jonkvrouw, kan vandaag ook.

Fietsen en bloggen
Speciaal voor de start van Meimaand Fietsmaand stappen er dit weekend 12 blogduo's op de fiets om verslag te doen van de mooiste fietsroutes en bijzondere logeeradressen door heel Nederland. Henny en Johan overnachten in het historische soldatenhuisje op Slot Loevestein. Zij worden op 1 mei door Hugo de Groot opgehaald en persoonlijk uitgezwaaid op weg naar nieuwe fietsavonturen.

Kasteelbezoek
Er is genoeg vertier binnen de vesting op 1 mei, maar het kasteel verkennen kan ook. Tijdens de opening van de Meimaand Fietsmaand betaal je slechts Euro 6,50 per persoon (normale prijs Euro12,50) voor een ticket met persoonlijke sleutel. Met de sleutel activeer je presentaties en spellen. Aan kinderen wordt het verhaal Hugo4Kids verteld, waarbij kinderen zelf in de boekenkist mogen plaatsnemen. Verkleden tot ridder of jonkvrouw kan in de kelder van het kasteel.

Zet je fiets op Slot... Loevestein
Neem op 1 mei je fiets mee! Na een bezoek aan de opening is het vanuit Slot Loevestein heerlijk fietsen door het rivierenlandschap. Er varen veel pontjes in de omgeving waardoor een tocht een extra vakantiegevoel krijgt.

Adres en tijd
De opening van Meimaand Fietsmaand vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur op
Slot Loevestein, Loevestein 1, 5307 TG Poederoijen. In de ochtend varen er extra veerdiensten vanuit Gorinchem.

VOOR DE REDACTIE
Landelijk fietsevenement
Meimaand Fietsmaand is het grootste landelijke, recreatieve fietsevenement en biedt een enorm aantal prachtige tochten, speciale fietsevents en fijne arrangementen. Voor jong en oud, op elk sportief niveau, voor een paar uur of de hele dag, voor individuele fietsers, gezinnen, groepen, recreatiefietsers, mountainbikers, wielrenners... Kortom: voor iedereen die van fietsen houdt. Dit jaar is het evenement in een nieuw fris jasje gestoken en treedt er een provincie naar voren als gastheer. Gelderland, met z'n vier charmante Gelderse streken, heeft de primeur.

Kijk voor het laatste nieuws ook op Meimaandfietsmaand.nl en volg ons op facebook en twitter.

Geplaatst in:

Wil je meer weten over de activiteiten van Meimaand Fietsmaand, de blogduo's of de opening op Slot Loevestein, dan kun je contact opnemen met Caroline Scholtens, landelijk coördinator Meimaand Fietsmaand, info@meimaandfietsmaand.nl

Meimaand Fietsmaand

plaats:
Poederoijen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234