3M toont kunststofcapaciteiten op de K

Van polymeeradditieven over tapes tot 3D-printing

3M toont kunststofcapaciteiten op de K

 Met het hele gamma aan polymeeradditieven, lichte materialen, 3D-printing en verlijmingstechnologieën exposeert 3M op K 2019, de internationale vakbeurs voor kunststof (16 tot 23 oktober 2019, Düsseldorf). Bezoekers kunnen aan de stand van het multitechnologieconcern kennismaken met productinnovaties en verdere ontwikkelingen.


De afdeling Advanced Materials richt zich op lichte materialen zoals glass bubbles, polymeeradditieven voor het verbeteren van de plasticiteit en boornitridepoeders en -granulaten als thermisch geleidende of elektrisch isolerende vulstoffen voor polymeren. Partners van het 3M glass bubbles-partnerprogramma, dat in 2018 van start ging, zullen op de beurs de verwerking van de materialen live demonstreren.

Duurzaamheidstechnologie voor geperfluoreerde polymeren

Met de up-cycling van geperfluoreerde polymeren staan we alweer een stap dichter bij het sluiten van de kringlopen. De duurzaamheidstechnologie van 3M maakt het nu mogelijk om ook moeilijk omzetbare geperfluoreerde polymeren (PFA, FEP) te splitsen.

Lijmen bij lage oppervlakte-energie

Op het vlak van tapes is de 3M VHB LSE een van de belangrijkste innovaties. Hij maakt het mogelijk om materialen met een lage oppervlakte-energie te verlijmen. Bovendien is hij uiterst onverslijtbaar, bestand tegen diverse invloeden van buitenaf en gemakkelijk te verwerken.

3D-printen met PTFE

Een andere focus is 3D-printen met 3M Dyneon Fluorpolymeren. Met dat proces kunnen volledig gefluoreerde polymeren zoals polytetrafluorethyleen (PTFE) worden gebruikt voor de productie van additieven. Het bedrijf presenteert verdere ontwikkelingen van het proces en geeft nuttige richtlijnen.

De 3M-stand op de K 2019 bevindt zich in hal 5, stand B10.

Meer informatie op www.3M.de/admd

Neuss, 4 oktober 2019

Aantal karakters inclusief spaties: 1.802

Foto-onderschrift:

3M VHB Tape LSE.jpg: De nieuwe 3M VHB LSE maakt het mogelijk om materialen met een lage oppervlakte-energie te verlijmen. Foto: 3M

3M 3D Printing.jpg: Met een nieuw proces kunnen volledig gefluoreerde polymeren zoals polytetrafluorethyleen (PTFE) worden gebruikt voor de productie van additieven. Foto: 3M

Over 3M

Het multitechnologieconcern 3M werd in 1902 opgericht in Minnesota (VS) en is vandaag een van de innovatiefste ondernemingen ter wereld. 3M is met 93.000 medewerkers vertegenwoordigd in 200 landen en behaalde in 2018 een omzet van zo'n 33 miljard Amerikaanse dollar. De basis van de innovatiekracht is de veelzijdige toepassing van de 51 eigen technologieplatforms. De portefeuille omvat tegenwoordig meer dan 55.000 verschillende producten voor bijna elk aspect van het leven. 3M is houder van meer dan 25.000 octrooien en behaalt ongeveer een derde van zijn omzet met producten die minder dan vijf jaar op de markt zijn.

3M, VHB en Dyneon zijn merken van 3M Company.

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234