Jan van Halst en Wim Kieft exclusief verbonden aan Ziggo Sport

Amsterdam, 28 april 2016 - Jan van Halst en Wim Kieft zullen met ingang van het nieuwe voetbalseizoen exclusief als analist aan Ziggo Sport verbonden zijn. Dit betekent dat Van Halst en Kieft niet meer op andere zenders te zien zullen zijn. Van Halst, die overkomt van FOX Sports, en Kieft zullen met name te zien zijn in uitzendingen rondom de Engelse Premier League en de Spaanse Primera Division. Daarnaast nemen zij op Ziggo Sport Totaal ook de analyses tijdens UEFA Champions League avonden voor hun rekening.

Jan van Halst is blij met zijn overstap naar Ziggo Sport: 'Ik heb jarenlang met veel plezier de Nederlandse competitie op de voet gevolgd. Nu is het tijd om de overstap te maken naar het buitenlandse topvoetbal. Wekelijks wedstrijden van topclubs als Barcelona, Real Madrid, Manchester United of Arsenal. Als voetballiefhebber kan je je niets beters wensen. Ik heb dan ook ongelooflijk veel zin in komend seizoen'.

Dat geldt ook voor Wim Kieft: 'Als analist ben ik al jarenlang verbonden aan eerst Canal+, Sport1 en nu dus aan Ziggo Sport. Nu komend seizoen ook de Premier League live via Ziggo te volgen is en het pakket van Ziggo voor de voetbalfan nog interessanter wordt, ben ik verheugd dat we onze jarenlange samenwerking kunnen continueren.'

Will Moerer, Vice-President, Ziggo Sport: 'We zullen na de zomer meer gaan investeren in onze programmering rondom de belangrijkste wedstrijden uit Engeland en Spanje. Ik ben dan ook verheugd dat we erin geslaagd zijn om Jan van Halst en Wim Kieft de komende jaren exclusief aan Ziggo Sport te verbinden. De afgelopen jaren heeft Jan van Halst met zijn heldere analyses bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor iedere voetbaluitzending. Samen met Wim Kieft, die voor de Ziggo Sport kijker natuurlijk geen onbekende is, en presentator Jack van Gelder gaat hij de basis vormen van ons nieuw te formeren team van analisten dat verder onder andere ook nog zal bestaan uit Youri Mulder, Bert van Marwijk en Willem van Hanegem.'

Ziggo Sport is de gratis sportzender van Ziggo voor alle Ziggo klanten met digitale ontvangst. De zender, te ontvangen via kanaal 14, is de meest veelzijdige sportzender van Nederland en biedt een breed internationaal en nationaal sportaanbod met onder andere internationaal voetbal uit de Spaanse Primera Division en de EK en WK kwalificatiewedstrijden, autoraces met onder meer de Formule 1, golf, tennis, basketball (NBA), hockey, rugby, beachvolleybal, veldrijden en atletiek. Daarnaast geeft Ziggo Sport ruim baan aan Nederlandse competities door live hockey, basketball, volleybal- en handbal wedstrijden uit te zenden.

Ziggo is een van de toonaangevende communicatie en entertainment dienstverleners voor consumenten en bedrijven in Nederland. Ziggo levert 9,8 miljoen diensten aan zijn klanten met 4,1 miljoen televisie-, 3,1 miljoen internet- en 2,5 miljoen vaste telefonie dienstenabonnees. Ziggo is een dochteronderneming van Liberty Global, 's werelds grootste internationale kabelbedrijf met activiteiten in 14 landen.

Over Ziggo Sport Totaal
Ziggo Sport Totaal biedt vier digitale 24-uurs sportkanalen en twee extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod omvat diverse Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golf- en diverse tennistoernooien via Ziggo Sport Totaal te volgen en besteedt de zender uitgebreid aandacht aan de Formule 1 (te zien op meerdere kanalen), basketball (NBA), hockey, rugby, beachvolleybal, veldrijden en atletiek.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Martijn van Opstal
T: 020 - 7788893
M: 06 - 53536851
E: mvopstal@libertyglobal.com
Over Ziggo Sport

Ziggo Sport

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234