Van Randwijklezing 2016: Ernst Hirsch Ballin

"Hoop geven op een nieuwe, betere wereld." Dat is het thema van de Van Randwijklezing 2016 die prof. dr. Ernst Hirsch Ballin zal uitspreken op 5 mei 2016, 11.00 uur, in de Sint Jacobskerk in Vlissingen, Oude Markt 2. Sinds 2005 is de toespraak - genoemd naar de schrijver, journalist en verzetsheld H.M. van Randwijk (1909-1966) - onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zeeland. Ernst Hirsch Ballin is Nederlands politicus, oud-minister van Justitie en rechtsgeleerde.

In de lezing staan de begrippen vrijheid en verdraagzaamheid centraal. Eerdere sprekers waren onder andere Jan Marijnissen, Alexander Pechtold, Henk Vonhoff, Job Cohen, prinses Mabel, Max van der Stoel, Kader Abdolah, Inez Weski en Paul Scheffer. Na de lezing wordt er onder het genot van een drankje nog even nagepraat.

H.M. Van Randwijk
Dichter/schrijver/journalist/uitgever/verzetsman Van Randwijk was vooral een persoonlijkheid die optrad als het geweten van een geheel volk. Bestrijden van de crisis in de jaren dertig tot aan de stuwende kracht achter het illegale blad Vrij Nederland tijdens de oorlog. Ook na de oorlog bleef hij zeer actief. Van Randwijk vertegenwoordigde voor velen een bevrijdende stem, die richting gaf en perspectief opende.
De initiatiefnemers van een jaarlijkse H.M. van Randwijklezing hebben zich laten inspireren door het leven en de publicaties van Henk van Randwijk. De H.M. van Randwijklezing wordt gehouden door prominente sprekers uit Nederland, van wie het comité verwacht dat die in de lijn van Van Randwijk inspirerende visies zullen ontwikkelen om de weerbaarheid van de Nederlandse burger te vergroten.

De deuren van de Sint Jacobskerk gaan om 10.30 uur open, de lezing begint om 11.00 uur.
De H.M. van Randwijklezing wordt georganiseerd in het kader van de Maand van de Vrijheid en het Bevrijdingsfestival Zeeland door het Van Randwijkcomité, de gemeente Vlissingen en de Cultuurwerf. De lezing wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland.

Bevrijdingsfestival Zeeland vindt plaats op 5 mei 2016 in de binnenstad van Vlissingen. Voor meer informatie: www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.
Wilt u de Van Randwijklezing bijwonen? Dat kan. Stuur dan een bericht aan communicatie@cultuurwerf.nl, 0118 415505.

Meer informatie, fotomateriaal en interviewaanvragen:
Karen Kroese, communicatie@cultuurwerf.nl, 0118 415505, 06 22504066

De Cultuurwerf

plaats:
Vlissingen
website:
http://www.cultuurwerf.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234