Kinderhulp benoemt Marion de Putter uit Goes tot Geluk Ambassadeur

Nationaal Fonds Kinderhulp benoemt Marion de Putter uit Goes tot Geluk Ambassadeur - Stijging kinderarmoede: per dag 26 nieuwe aanvragen voor Kinderhulp

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is in vijf jaar tijd gestegen tot een recordaantal van 421.000 in 2015. Dit betekent dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede leeft. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al ruim 55 jaar kinderen die in armoede opgroeien met financiële ondersteuning op het gebied van onderwijs, ontspanning en simpele dingen als een nieuwe fiets of een verjaardagscadeautje. Dagelijks ontvangen zij via maatschappelijke organisaties zo'n 26 nieuwe aanvragen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Zeeland alleen al kwamen er vorig jaar 202 aanvragen binnen. Kinderhulp helpt jaarlijks zo'n 100.000 kinderen en daar is veel geld voor nodig. Er zijn ruim 19.000 vrijwilligers actief en om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, benoemt Nationaal Fonds Kinderhulp begin deze week acht collectanten tot Geluk Ambassadeur. Marion de Putter uit Goes was één van deze vrijwilligers en is daarmee ook één van de eerste die deze bijzondere titel mag dragen.

Marion werd aangedragen door regionaal coördinator Ellen ten Wolde. Al 10 jaar zet zij zich in voor Kinderhulp. Uit eigen ervaring weet ze wat het is om het als kind niet breed te hebben. "Nu ben ik zelf moeder van vier kinderen en hebben we het goed. Dat gun ik alle kinderen en daarom zet ik mij graag in voor Kinderhulp." Het was voor Ellen geen lastige keus om de eerste Geluk Ambassadeur te nomineren, zo vertelt ze: "Marion helpt mij enorm met verschillende collectes. Daarnaast heeft ze ook nog eens meerdere nieuwe plaatselijk coördinatoren aangedragen om te helpen bij het organiseren van onze jaarlijkse collecte. Echt fantastisch!"

Collecteweken van start
De benoeming van de Geluk Ambassadeurs valt samen met de start van de Kinderhulp collecteweken. Dit jaar wordt er gedurende twee weken (24 t/m 30 april en 8 t/m 14 mei) gecollecteerd vanwege de meivakantie die verschilt per regio. Kinderhulp roept tijdens deze week heel Nederland op om een geluksmoment uit hun jeugd te delen via social media met gebruik van #kindergeluk. Daarnaast organiseren zij naast de 'offline' collecte dit jaar ook een online collecte. Via www.kinderhulp.nl/onlinebus kan er een digitale collectebus worden aangemaakt. Deze online collecte loopt tot en met 20 mei.

Ga voor meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de campagne #Kindergeluk naar www.kinderhulp.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claire Schuurman, Communicatie Nationaal Fonds Kinderhulp via 0570-611 899 of c.schuurman@kinderhulp.nl

Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Goes
website:
http://www.kinderhulp.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234