Kinderhulp benoemt twee Geluk Ambassadeurs in Zuid Holland

Nationaal Fonds Kinderhulp benoemt Erika van Koert uit Nieuwkoop en mevrouw Bakker uit Boskoop tot Geluk Ambassadeurs - Stijging kinderarmoede: per dag 26 nieuwe aanvragen voor Kinderhulp

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is in vijf jaar tijd gestegen tot een recordaantal van 421.000 in 2015. Dit betekent dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede leeft. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al ruim 55 jaar kinderen die in armoede opgroeien met financiële ondersteuning op het gebied van onderwijs, ontspanning en simpele dingen als een nieuwe fiets of een verjaardagscadeautje. Dagelijks ontvangen zij via maatschappelijke organisaties zo'n 26 nieuwe aanvragen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Gelderland alleen al kwamen er vorig jaar 1705 aanvragen binnen. Kinderhulp helpt jaarlijks zo'n 100.000 kinderen en daar is veel geld voor nodig. Er zijn ruim 19.000 vrijwilligers actief en om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, benoemt Nationaal Fonds Kinderhulp begin deze week acht collectanten tot Geluk Ambassadeur. Erika van Koert uit Nieuwkoop en mevrouw Bakker uit Boskoop zijn twee van deze vrijwilligers en daarmee ook twee van de eersten die deze bijzondere titel mogen dragen.

Erika werd aangedragen door regionaal coördinator Carina van Selling. Sinds twee jaar organiseert Erika de plaatselijke collecte in Nieuwkoop en dit jaar ook voor de dorpen Nieuwveen en Zevenhoven. "Ze is erg actief en gedreven. Zo heeft ze ook een Facebook groep opgezet en gaat ze bij winkels in Nieuwkoop langs om Kinderhulp onder de aandacht te brengen. Echt een Geluk Ambassadeur!" aldus Carina. Over haar inzet voor Kinderhulp vertelt Erika zelf: "Het is bijna onvoorstelbaar dat er in Nederland zoveel kinderen zijn die het moeilijk hebben. Het helpen bij de collecte is maar een kleine moeite dus dat doe ik graag."

Mevrouw Bakker werd aangedragen door regionaal coördinator Stephanie Boutkan. Al ruim 20 jaar zet zij zich in voor Kinderhulp en helpt bij de organisatie van de collecte. "Kinderen zijn altijd de rode draad in mijn leven geweest. Als gezinshuisouder was ik direct betrokken bij kinderen die het niet makkelijk hadden. Voor hen zet ik mij graag in", aldus mevrouw Bakker. Deze persoonlijke betrokkenheid en tomeloze inzet waren reden genoeg voor Stephanie om mevrouw Bakker tot één van de eerste Geluk Ambassadeurs van Nederland te benoemen.

Collecteweken van start
De benoeming van de Geluk Ambassadeurs valt samen met de start van de Kinderhulp collecteweken. Dit jaar wordt er gedurende twee weken (24 t/m 30 april en 8 t/m 14 mei) gecollecteerd vanwege de meivakantie die verschilt per regio. Kinderhulp roept tijdens deze week heel Nederland op om een geluksmoment uit hun jeugd te delen via social media met gebruik van #kindergeluk. Daarnaast organiseren zij naast de 'offline' collecte dit jaar ook een online collecte. Via www.kinderhulp.nl/onlinebus kan er een digitale collectebus worden aangemaakt. Deze online collecte loopt tot en met 20 mei.

Ga voor meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de campagne #Kindergeluk naar www.kinderhulp.nl

Voor vragen neem contact op met Claire Schuurman - projectmedewerker communicatie (0570-611899), c.schuurman@kinderhulp.nl.

Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Nieuwkoop Boskoop
website:
http://www.kinderhulp.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234