Kinderhulp benoemt Erika van Koert uit Nieuwkoop tot Geluk Ambassadeur

Nationaal Fonds Kinderhulp benoemt Erika van Koert uit Nieuwkoop tot Geluk Ambassadeur - Stijging kinderarmoede: per dag 26 nieuwe aanvragen voor Kinderhulp

Het aantal kinderen dat in armoede opgroeit is in vijf jaar tijd gestegen tot een recordaantal van 421.000 in 2015. Dit betekent dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede leeft. Nationaal Fonds Kinderhulp helpt al ruim 55 jaar kinderen die in armoede opgroeien met financiële ondersteuning op het gebied van onderwijs, ontspanning en simpele dingen als een nieuwe fiets of een verjaardagscadeautje. Dagelijks ontvangen zij via maatschappelijke organisaties zo'n 26 nieuwe aanvragen voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In Gelderland alleen al kwamen er vorig jaar 1705 aanvragen binnen. Kinderhulp helpt jaarlijks zo'n 100.000 kinderen en daar is veel geld voor nodig. Er zijn ruim 19.000 vrijwilligers actief en om hen in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet, benoemt Nationaal Fonds Kinderhulp begin deze week 8 collectanten tot Geluk Ambassadeur. Erika van Koert uit Nieuwkoop was één van deze vrijwilligers en is daarmee ook één van de eerste die deze bijzondere titel mag dragen.

Erika werd aangedragen door regionaal coördinator Carina van Selling. Sinds 2 jaar organiseert Erika de plaatselijke collecte in Nieuwkoop en dit jaar ook voor de dorpen Nieuwveen en Zevenhoven. "Ze is erg actief en gedreven. Zo heeft ze ook een Facebook groep opgezet en gaat ze bij winkels in Nieuwkoop langs om Kinderhulp onder de aandacht te brengen. Echt een Geluk Ambassadeur!" aldus Carina. Over haar inzet voor Kinderhulp vertelt Erika zelf: "Het is bijna onvoorstelbaar dat er in Nederland zoveel kinderen zijn die het moeilijk hebben. Het helpen bij de collecte is maar een kleine moeite dus dat doe ik graag."

Collecteweken van start
De benoeming van de Geluk Ambassadeurs valt samen met de start van de Kinderhulp collecteweken. Dit jaar wordt er gedurende twee weken (24 t/m 30 april en 8 t/m 14 mei) gecollecteerd vanwege de meivakantie die verschilt per regio. Kinderhulp roept tijdens deze week heel Nederland op om een geluksmoment uit hun jeugd te delen via social media met gebruik van #kindergeluk. Daarnaast organiseren zij naast de 'offline' collecte dit jaar ook een online collecte. Via www.kinderhulp.nl/onlinebus kan er een digitale collectebus worden aangemaakt. Deze online collecte loopt tot en met 20 mei.

Ga voor meer informatie over Nationaal Fonds Kinderhulp en de campagne #Kindergeluk naar www.kinderhulp.nl

Voor vragen neem contact op met Claire Schuurman - projectmedewerker communicatie (0570-611899), c.schuurman@kinderhulp.nl.

Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Nieuwkoop
website:
http://www.kinderhulp.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234