EnterpriseDB brengt als eerste log-gebaseerde replicatie-oplossing met nieuwe Postgres-technologie uit

EDB Postgres Replication Server 6.0 zorgt voor een aanzienlijke verbetering van replicatie-prestaties en kortere latentietijden

AMSTERDAM, 26 april 2016 /PRNewswire/ -- EnterpriseDB [http://www.enterprisedb.com/](®) (EDB(TM)), leverancier van enterprise Postgres-producten en database-integratieoplossingen, kondigt de directe beschikbaarheid van EDB Postgres(TM) Replication Server 6.0 aan. Deze log-gebaseerde oplossing is het eerste en enige beschikbare multi-master replicatieproduct met nieuwe technologie, die is ontwikkeld voor PostgreSQL. Hiermee worden latentietijden tijdens datareplicatie verkort en worden de prestaties van transactionele workloads die replicatie vereisen drastisch verbeterd.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160106/319928LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160106/319928LOGO]

"Datareplicatie is een strategische operatie geworden binnen de complexe en groeiende datacentra van vandaag de dag. Zeker nu data ook geografisch wordt gerepliceerd en van transactionele systemen naar gespecialiseerde applicaties en databases wordt verplaatst. Hierdoor is er een grotere behoefte ontstaan aan snellere oplossingen die data kunnen repliceren zonder hierbij de kernactiviteiten te vertragen", zei Marc Linster, Ph.D., Senior Vice President, Products and Services, EDB. "EDB Postgres Replication Server 6.0 is de meest geavanceerde en krachtige replicatie-oplossing voor Postgres en de prestaties hiervan zijn een sterke verbetering in vergelijking met de beschikbare tools van de vorige generatie. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van de nieuwste technologie om bedrijven geografische replicatie, cross-platform replicatie, flexibiliteit en snelheid te geven die hun systemen nodig hebben voor digitale innovatie."

EDB Postgres Replication Server 6.0 integreert de logische decoder, die werd geïntroduceerd in PostgreSQL 9.4. Deze wordt gebruikt voor het extraheren van aanpassingen uit de Write-Ahead Log (WAL)-segmenten. De decoder vervangt het gebruik van triggers, waarmee overhead op de publicatiedatabases werd gecreëerd. Omdat de WAL-stream al bestaat heeft deze log-gebaseerde techniek geen invloed op de publicatieserver en verkort zo de latentietijden. In benchmarkstests met EDB Postgres Replication Server 6.0 bètatesters, had EDB latentiesnelheden van minder dan een seconde. Dit is een sterke verbetering in vergelijking met het verleden, zelfs wanneer transactiesnelheden werden verhoogd tot ongeveer 2.000 transacties per seconde.

Nieuwe eigenschappen en capaciteiten
Naast log-gebaseerde replicatie, bevat de nieuwe versie van EDB Postgres Replication Server nieuwe mogelijkheden en verbeterde eigenschappen, zoals:-- Ingebouwde hoge beschikbaarheid voor het replicatie beheerschema, dat
enkelvoudige fouten en de behoefte aan een aparte beheerdatabase
wegneemt. Het beheerschema is nu geïntegreerd in publicatiedatabases en
de replicatie van operationele informatie wordt vervolgens
geautomatiseerd verspreid naar andere publicatiedatabases.
-- Verbeterde conflictdetectering door middel van het gebruik van op Common
Table Expression-gebaseerde expressie. Nieuwe snapshot- en
syncreplicatie voor range-soorten, die waardesets vertegenwoordigen,
waaronder getallen, data en tijdsaanduidingen.
-- Nieuwe wildcard-keuzes voor bulkpublicatie tabelselecties. Dit biedt
bijvoorbeeld de mogelijkheid om een set tabellen te kiezen met behulp
van patroon-matching. Dit is vergelijkbaar met de techniek die wordt
gebruikt bij de SQL LIKE-clausule waarbij tabellen gecreëerd of
toegevoegd worden aan een publicatie.
-- Nieuwe multi-master reeksen die klaar zijn voor replicatie, die een
verbetering vormen op het gebruik van standaardreeksen bij het vermijden
van uniekheid-conflicten. Deze kunnen gebruikt worden om conflicten met
uniekheid (insert/insert) te vermijden bij tabellen die geen eigen,
unieke primaire key hebben.
-- Verbeterde interface voor DDL (Data Definition Language)-replicatie, die
nu ALTER TABLE-verklaringen ondersteunt door de directe invoer in het
Alter Publication Table-dialoogvak. Dit kan gedaan worden door de
verklaringstekst van een andere bron te kopiëren en plakken of door de
verklaringen direct in het dialoogvak in te voeren. Eerder moesten de
verklaringen worden geleverd door middel van een opgeslagen
tekstbestand.

Beschikbaarheid
EDB Postgres Replication Server 6.0 is beschikbaar voor single-master replicatie en multi-master replicatie. Het maakt onderdeel uit van de EDB Integration Suite, een set oplossingen waarin het EDB Postgres-platform is opgenomen, ter ondersteuning van integratie met andere databronnen binnen het datacentrum. Het EDB Postgres-platform is beschikbaar via een abonnement. Om van start te gaan met het EDB Postgres platform, klikt u hier [http://www.enterprisedb.com/products-services-training/products/postgres-plus-advanced-server/downloads]. Neem voor meer informatie contact op met sales@enterprisedb.com [mailto:sales@enterprisedb.com].

Over EnterpriseDB (EDB)
EDB is de toonaangevende internationale leverancier van PostgreSQL software en dienstverlening waarmee bedrijven hun afhankelijkheid van dure traditionele oplossingen kunnen terugdringen en uitgaven voor hun database kunnen verlagen met zeker 80% of meer. Met krachtige verbeteringen in prestaties en beveiliging voor PostgreSQL, hoogwaardige managementtools voor wereldwijde inzet en compatibiliteit van databases met Oracle, en de mogelijkheid om te migreren vanaf Oracle, ondersteunt EDB essentiële bedrijfsapplicaties. Meer dan 3.400 bedrijven, overheden en andere organisaties wereldwijd maken gebruik van software, ondersteuning, trainingen en professionele dienstverlening van EDB om PostgreSQL te integreren in hun bestaande data-infrastructuren. Het hoofdkantoor van EDB is gevestigd in Bedford, Massachusetts.

EnterpriseDB is een geregistreerd handelsmerk en EDB en EDB Postgres zijn handelsmerken van EnterpriseDB. Alle andere namen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.


Contactpersoon media voor EDB:

Nancy Scott Moniek Jansink

EnterpriseDB Marcommit

+1.781.357.3090 035 - 582 27 30

Nancy.Scott@EnterpriseDB.com edb@marcommit.nl


Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160106/319928LOGO


EnterpriseDB


Web site: http://www.enterprisedb.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234