'Hoedje' paus Franciscus geveild voor ruim 16.000 euro

Amerikaanse verzamelaar hoogste bieder

Gisterenavond is het beroemde witte kalotje ('hoedje') van paus Franciscus geveild voor ruim 16.000 euro. De veiling, die plaatsvond bij het Nederlandse online veilinghuis Catawiki, trok belangstelling vanuit de hele wereld. Paus Franciscus ruilde zijn witte kalot in 2014 tijdens een audiëntie op het Sint-Pietersplein in Rome voor een identiek exemplaar van een man in het publiek. De ruil werd door tv- camera's vastgelegd en gingen daarna de hele wereld over. Een groot gedeelte van de opbrengst van de veiling zal worden gedoneerd aan stichting 'Save a Child's Heart', een organisatie die levensreddende zorg biedt aan kinderen met een hartaandoening in ontwikkelingslanden. Het hoogste bod kwam uiteindelijk van een vermogende Amerikaanse verzamelaar met een privé museum.

Relikwie in wording
Volgens veilingmeester Frederik Jamees, devotionalia expert bij Catawiki, heeft de nieuwe eigenaar iets heel bijzonders gekocht. ''Kledingstukken van de paus worden na zijn overlijden automatisch relikwieën, waardoor het meteen verboden wordt om ze te verkopen. Het gebeurt dan ook zelden dat er kledingstukken van de paus op de markt komen en het was een unieke kans om in het bezit te komen van een 'relikwie in wording'. Als de nieuwe eigenaar de kalot ooit wil doorverkopen dan kan hij dat dus alleen nog doen zolang de huidige paus in leven is'', aldus veilingmeester Jamees.

De resultaten van de veiling zijn terug te zien via www.catawiki.nl/kalot

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234