NATGEO FOCUS GALLERY in Museon Den Haag

Nieuw: NATGEO FOCUS GALLERY in Museon Den Haag

Vanaf vandaag toont het Museon in Den Haag Onbekende Wereld, indrukwekkende foto’s van National Geographic in de eerste NATGEO FOCUS GALLERY in de wereld.

Het accent in de expositie ligt op natuurfotografie in een context van cultuur en wetenschap. De tentoonstelling bevat foto’s 65 van adembenemende plekken, enerverende gebeurtenissen, bijzondere verschijnselen en intrigerende voorwerpen.
Fotografen als Robert Clark, Frans Lanting en Stephen Alvarez tonen een rijk scala aan onderwerpen. Beelden van een met enorme wortels overwoekerd verlaten tempelcomplex met een eenzame monnik in Cambodja, een mier die een enorme waterdruppel vooruit rolt, vulkanische bliksem en een sprookjesachtig tafereel van een hemel vol opstijgende, in het water reflecterende lampions in Cambodja, kenmerken deze eerste NATGEO Focus Gallery ter wereld.
Onbekende Wereld is te zien tot en met 28 augustus 2016.

Fotoboek
Het circa 240 foto’s tellende fotoboek Onbekende Wereld, indrukwekkende foto’s van National Geographic, van auteur Susan Tyler Hitchcock, is een prachtige aanvulling op het tentoonstellingsbezoek.
Het voorwoord is geschreven door Stephen Alvarez: “Het is voor mij een eer om de wereld te laten kennismaken met de afbeeldingen in dit boek. Plaatsen, voorwerpen, verschijnselen, levensvormen en momenten worden getoond door de lens van kunstenaars en ontdekkingsreizigers: een nieuwe kijk op de wereld.”
(Fontaine Uitgevers ISBN: 9789059566743, verkrijgbaar in het Museon voor € 39,95)

Wereldfotografie
Fotografie, met name natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie krijgt het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering. De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel is het Museon een samenwerkingsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantschap vertoont.
Onbekende Wereld, indrukwekkende foto’s van National Geographic, is de eerste fototentoonstelling die wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

Museon
Het Museon is een interactief Museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl- Einde persbericht -

Voor informatie
Rob de Winter:
T: 070-3381421 / 0610905384
E: rdwinter@museon.nlfoto: Ly Hoang Long foto: Andrew Suryono

De foto's 'Netten repareren' van Ly Hoang Long (Vietnam) en 'Orang Oetan in de regen' van Andrew Suryono (Indonesië) kunnen voor publicitaire doeleinden worden gedownload via http://www.museon.nl/nl/natgeo-focus-gallery-museon

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234