Huizenbezitter onbekend met subsidies voor verduurzamen woningHet verduurzamen van de woning lijkt duur maar de meeste woningeigenaren hebben geen idee van subsidies en financieringsmogelijkheden. Dat belemmert de verduurzaming van de woningvoorraad. De nieuwe aanbieder Zon in Huis helpt huizenbezitters met het verduurzamen van hun woning en regelt daarbij ook de subsidies en financiering.

Nederlandse huishoudens worstelen met de financiering voor het verduurzamen van de woning. Zeer recent onderzoek van Bouwend Nederland (1) toont aan dat maar liefst 38% van de bewoners die wel iets wil doen, er het geld niet voor heeft. De overheid komt de burger tegemoet met het Nationaal Energiebespaarfonds maar dat is onbekend bij woningeigenaren. Van de 300 miljoen euro in kas bij het fonds, was eind vorig jaar nog maar 20 miljoen euro uitgegeven (2).

Totaalaanbod
Ondernemer Niels Bartels wil daar iets aan doen: "De overheid weet de burger niet te bereiken met haar subsidies en aantrekkelijke financiering. Zon in Huis biedt de klant een totaalaanbod voor verduurzaming en zet alle subsidies en financieringsmogelijkheden overzichtelijk op een rij."

Financieringsplan
Na een zware toetsing door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) beschikt Zon in Huis over een eigen AFM-vergunning. Bartels: "Met die vergunning mogen we voor onze klanten de meest gunstige financiering regelen. Dat is belangrijk, want keer op keer blijkt financiering een struikelblok om aan de slag te gaan met verduurzaming."
Klanten ontvangen bij Zon in Huis een financieringsplan met een overzicht van de besparing op de energierekening en de financieringslasten. Dit leidt in bijna alle gevallen tot lagere, of gelijke, woonlasten. Na de looptijd van de financiering is de eigen opgewekte of bespaarde energie voor niets.

(1) https://www.bouwendnederland.nl/nieuws/2499768/ene...
(2) Brief Minister Blok https://zoek.officielebekendmakingen.nl/dossier/30...

Zon in Huis

plaats:
Amsterdam
website:
https://www.zoninhuis.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234