Grote doorbraak voor legionellapreventie

In de strijd tegen legionella is koper/zilver-ionisatie een betrouwbare techniek

ATECA maakt bekend dat zij per 4 april is toegelaten op de ECHA artikel 95 lijst voor koper en zilver. ATECA is de enige Nederlandse producent van koper/zilver-ionisatiesystemen die op de ECHA artikel 95 lijst staat als toegelaten leverancier van koper en zilver. Deze toelating is het resultaat van inzet, kennis en financiële middelen.

Toelatingsprocedure
Het is een gecompliceerd proces om voor koper en zilver op de ECHA artikel 95 lijst te worden toegelaten. Met name het vereiste om lid te worden van de Silver Taskforce is een ingewikkelde en financiële uitdaging. "Dat ATECA de toelatingsprocedure met succes heeft doorlopen, toont aan dat wij de benodigde kennis, ervaring en financiële middelen hebben," aldus Mark Engelenburg, directeur ATECA.

Achtergrond van artikel 95
Sinds 1 september 2015 mag een biocide in Europa alleen verhandeld worden als de actieve stoffen van een goedgekeurde leverancier afkomstig zijn. Een goedgekeurde leverancier moet zijn toegelaten op de ECHA artikel 95 lijst van de Biocidal Products Regulation (BPR).
In geval van koper/zilver-ionisatiesystemen moeten de koper- en zilverelektrodes van een goedgekeurde leverancier komen.

Positie als marktleider versterkt
ATECA is trots op deze prestatie, aangezien het haar betrouwbaarheid bevestigt en haar positie als marktleider versterkt. Engelenburg zegt hierover:
"Ik ben zeer tevreden dat we in staat zijn geweest deze belangrijke stap te zetten. 15 jaar geleden ben ik met ATECA gestart en nu zijn we de enige Nederlandse goedgekeurde leverancier van koper- en zilverelektrodes. Hiermee heeft ATECA haar onafhankelijkheid weten te behouden en belangrijker: we kunnen onze klanten op elk moment blijven voorzien van de hoogste kwaliteit koper- en zilverelektrodes, die aan de wettelijke eisen voldoen."


Over ATECA
ATECA gelooft dat veilig drinkwater overal en voor iedereen beschikbaar moet zijn. Water dat 100% legionellaveilig is. We hebben een passende oplossing om schadelijke bacteriën te bestrijden, waar ook ter wereld. Een oplossing die u het absolute vertrouwen geeft in uw eigen drinkwatervoorziening.
www.ateca.nl

ATECA watercare and services B.V.

plaats:
Den Haag

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234