Nominaties De Lokale Omroep van het Jaar 2016 bekend

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep van het Jaar 2016.
Alle 81 deelnemende omroepen aan De Lokale Omroep Awards 2016 deden automatisch mee in de strijd om de titel "De Lokale Omroep van het Jaar 2016". Na een voorselectie zijn 7 lokale omroepen genomineerd voor deze titel. Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het LTMA (Lokaal Toereikend Media Aanbod), kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering , lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.

De genomineerden:
1. Alpen aan den Rijn: Studio Alphen
2. Enschede: TV Enschede FM
3. Groningen: OOG
4. Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS Media
5. Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem: Optimaal FM
6. Oss, Bernheze: Dtv Oss/MFM Brabant
7. Rotterdam: OPEN Rotterdam
Deze omroepen horen samen met Studio040 uit Eindhoven (De Lokale Omroep van het Jaar 2015) tot de beste 8 lokale omroepen van Nederland. Deze 8 omroepen worden dit jaar ingezet als het visitekaartje van de lokale omroepsector.

Op vrijdag 13 mei 2016 krijgen de omroepen 15 minuten de tijd om zich te presenteren aan de jury. De manier waarop ze dit doen is geheel vrij. Doel is dat de jury een indruk krijgt van wat de omroep doet en waar zij voor staat.
Na de presentatie door de omroep heeft de jury gelegenheid om de vertegenwoordigers van de omroep te bevragen.

Op vrijdag 10 juni 2016 wordt de Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum als afsluiting van de Week van De Lokale Omroep (4 t/m 10 juni 2016). Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2016 uitgereikt, de prijzen voor de beste programma's van de lokale omroepen. De nominaties voor de Lokale Omroep Awards worden bekend gemaakt op 23 mei 2016.

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) is initiatiefnemer van de Lokale Omroep Awards. Met het uitreiken van deze prijzen wil de OLON de hoge kwaliteit van lokale omroepprogramma's verder bevorderen en de lokale omroepsector beter profileren. De OLON behartigt de belangen van 260 publieke lokale omroepen in Nederland.

Jury
De jury van de Lokale Omroep Awards 2016, onderdeel Lokale Omroep van het Jaar, bestaat uit:
Toine van Peperstraten (FOX Sports en SBS6 voetbal): voorzitter, Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Jan Westerhof (Directeur Audio NPO) en Michiel Bosgra (directeur Studio040).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
OLON/NLPO (tel: 035-8200383) Marie-José van den Berg (06-55695913) of Ilja Geukers (06-55695915)
info@olon.nl

OLON

plaats:
Hilversum
website:
http://www.olon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234