Nederland verliest duur betaald talent

Timeflex Academy bedient bedrijven met internationale ambities

Detacheringsbureau voor internationale high potentials van start
Steeds meer jonge talenten uit het buitenland behalen in Nederland hun master. Voor hen is er nu Timeflex Academy. Dit detacheringsbureau koppelt internationale high potentials aan Nederlandse bedrijven met internationale ambities. "Samen groeien, dat is het doel."

Op dit moment studeren naar schatting zo'n 90.000 studenten in Nederland. Van hen is circa tweederde afkomstig uit andere EU-landen. Veel internationale studenten komen graag naar Nederland voor hun studie. Zij voelen zich aangetrokken door de open cultuur en de goede kwaliteit van universiteiten. En vooral ook door een lonkend economisch perspectief. Want de verwachting is, dat de business de komende decennia steeds internationaler wordt.

Groeikansen
Toch blijft op dit moment slechts één op de vijf internationale high potentials na afronding van de studie in Nederland. "Een gemiste kans", aldus Lyndsey Murk, general manager van Timeflex Academy. "Want we leiden veel internationaal talenten op, maar zij vertrekken daarna weer massaal. De Nederlandse economie loopt daarmee groeikansen mis. Wij geloven namelijk in de kracht van de nieuwe generatie. Juist die kan ruimte creëren en kansen pakken die ontstaan door de globalisering. High potentials kunnen het verschil maken en kunnen bijdragen aan groei van bedrijven."

Een brug slaan
Timeflex Academy slaat de brug tussen internationale high potentials en Nederlandse bedrijven met een groeiambitie in het buitenland. Lyndsey: "Stel dat jouw bedrijf groeiambities heeft in bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Italië of Polen. Dan helpt Timeflex Academy met het vinden van een geschikte high potential die de moedertaal perfect spreekt en de cultuur van het land intuïtief aanvoelt. En die bovendien het Engels zeer vaardig is én al thuis is in de Nederlandse cultuur.

Jarenlange ervaring
Timeflex Academy heeft goede contacten in de universitaire wereld en een interessant netwerk met internationale high potentials. Bovendien heeft Timeflex Academy - via haar moederbedrijf Timeflex - een jarenlange ervaring in het plaatsen van de juiste personen op de juiste plaats.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Lyndsey Murk, general manager Timeflex Academy. Telefoon: 020 240 55 33, e-mail: Lmurk@timeflex.nl. Internet: www.timeflexacademy.nl

Timeflex Academy

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234