Vrouwen maken zich meer zorgen over hun financiële toekomst dan mannen

http://www.blackrock.nl

BlackRock Investor Pulse onderzoek

Amsterdam, 20 april 2016 - Vrouwen maken zich meer zorgen over hun financiële toekomst dan mannen. Dat blijkt uit grootschalig internationaal onderzoek van BlackRock onder 31.000 mensen in 20 landen. Bijna 60% van de vrouwen maakt zich momenteel druk over de almaar stijgende ziektekostenverzekeringspremies, het dure levensonderhoud (50%) en veranderingen in de sociale zekerheid en AOW (47%). Mannen hebben ook oog voor risico's die hun financiële toekomst zouden kunnen bedreigen, maar maken zich er minder zorgen om.

Nederlanders vinden sparen in het algemeen (44%) belangrijker dan sparen of beleggen voor een comfortabel pensioen (20%). Nederlanders sparen dan ook het meest van alle Europeanen (78%). Het aflossen van de hypotheek wordt in ons land na het aanleggen van een buffer als absolute financiële prioriteit gezien. In de rest van Europa is de opbouw van pensioen het belangrijkste spaar- of beleggingsdoel. Nederland heeft het laagste percentage (27%) beleggers ter wereld.

Slechts 16% van de vrouwen heeft zowel spaargeld als beleggingen. "Nederlanders hebben nou eenmaal een ingebakken weerzin tegen het risico om geld te verliezen en vinden vrij opneembaar geld een veiliger gevoel geven dan beleggingen. Slechts 6% van de Nederlandse vrouwen geeft aan verstand te hebben van beleggen en durft zelf beslissingen op dat gebied te nemen. Dat is heel weinig, onder Europese vrouwen ligt dat gemiddeld op 39%", zegt Bob Hendriks, hoofd Retail Nederlands & Scandinavië van BlackRock. "Het zou absoluut geen kwaad kunnen als Nederlandse vrouwen sterker in hun schoenen zouden staan als het gaat om beleggen en zich meer zouden bezighouden met financiële planning." Ter vergelijking: 33% van de Nederlandse mannen denkt verstand te hebben van beleggen.


Over BlackRock

BlackRock is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van beleggingsproducten, risicobeheer en adviesdiensten voor institutionele en particuliere cliënten. Het totaal beheerd vermogen (AUM) van BlackRock bedroeg per 31 maart 2016 USD 4.737 miljard. Met een brede reeks producten, waaronder mandaten, beleggingsfondsen, iShares(r) Exchange Traded Funds (ETF's) en andere gepoolde beleggingen, helpt BlackRock cliënten over de hele wereld om hun beleggingsdoelen te bereiken en adequate oplossingen te vinden. Via BlackRock Solutions(r) biedt BlackRock aan een groot aantal institutionele cliënten ook risicobeheer, strategisch advies en een enterprise investment-systeem. De firma telde per 31 maart 2016 ca. 13.000 medewerkers in meer dan 30 landen en is prominent aanwezig in alle grote wereldwijde markten, waaronder Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Australië, het Midden-Oosten en Afrika. Zie voor meer informatie de website: www.blackrock.nl.


BlackRock Investor Pulse onderzoek

Het BlackRock Investor Pulse onderzoek is één van de grootste wereldwijde onderzoeken op het gebied van spaargeld en beleggingen onder 31.000 mensen in 20 landen: Amerika en Canada,; In Europa in Belgie, Frankrijk, Duitsland, Italie, Nederland, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk; in Latijns-Amerika in Brazilie, Chili, Colombia en Mexico; in Azie in China, Hong Kong, India, Japan, Singapore en Taiwan. De Nederlandse groep respondenten bestond uit 1000 personen. Er zijn geen inkomens- of vermogenskwalificaties gesteld bij het selecteren van de respondenten voor dit onderzoek, waardoor het onderzoek een representatieve weergave geeft van de populatie van elk land. Het onderzoek werd uitgevoerd door BlackRock in samenwerking met Cicero, een onafhankelijk onderzoeksbureau, en vond plaats in augustus en september 2015.

Uitgegeven door BlackRock Investment Management (UK) Limited, geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA). Geregistreerd adres: 12 Throgmorton Avenue, Londen, EC2N2DL. Tel: +44 (0)20 7743 3000. Om u te beschermen worden telefoongesprekken doorgaans opgenomen. BlackRock is een handelsnaam van BlackRock Investment Management (UK) Limited.

© 2016 BlackRock Inc. Alle rechten voorbehouden. BLACKROCK, BLACKROCK SOLUTIONS, iSHARES, BOUW MET BLACKROCK (BUILD ON BLACKROCK), MAAR WAT KAN IK HET BESTE DOEN MET MIJN GELD (SO WHAT DO I DO WITH MY MONEY) en het gestileerde i logo zijn geregistreerde en niet-geregistreerde handelsmerken (trademarks) van BlackRock, Inc. of haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en elders. Alle andere handelsmerken (trademarks) zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. EMEACC-0213

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Astrid Overeem
+31 20 549 5213
Astrid.overeem@blackrock.com

BlackRock

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.blackrock.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234