Line-up Solar Weekend 2016 bekend

Grote namen en brede programmering kleuren twaalfde editie van het festival

Eindhoven, 20-04-2016 - Fedde le Grand, Scooter, De Jeugd van Tegenwoordig, Len Faki, DJ Rush, Joris Voorn, Boris Brejcha, Broederliefde & SBMG, Fresku en tientallen andere namen uit diverse genres spelen dit jaar op het kleurrijke Solar Weekend. Ook dit jaar zet het Roermondse festival weer een breed programma neer.

De Duitse cultband Scooter en De Jeugd van Tegenwoordig werden in een eerder stadium al aangekondigd, maar vandaag maakt Solar Weekend het volledige programma bekend. Op de Main Stage worden alle genres kenmerkend voor Solar Weekend gebundeld. Naast de eerdergenoemde acts spelen ook Broederliefde & SBMG en The Jillionaire & The Partysquad op dit podium. The Jillionaire vergaarde zijn bekendheid als dé DJ van Major Lazer, de groep waarin hij nog steeds actief is. Andere namen zijn onder meer Dr. Lektroluv, Fresku, Sef, OIJ, Memphis Maniacs, The Dirty Daddies en Cairo Liberation Front.

House en Techno sterk vertegenwoordigd
Op de House of House staat dit jaar Fedde le Grand. De Nederlander verkocht al meerdere malen het Carré uit met zijn show GRAND. Onlangs voegde hij daar het Ziggo Dome aan toe. Inmiddels is het tien jaar geleden dat Fedde le Grand de monsterhit 'Put Your Hands Up For Detroit' uitbracht. Ook Chocolate Puma, La Fuente, Kris Kross Amsterdam, Tony Junior, Roog, Benny Rodrigues en Moksi spelen in de House of House.

Wie meer van Techno houdt, komt ook ruimschoots aan zijn trekken. Met DJ Rush haalt de organisatie een van de meest iconische artiesten van de technoscene naar Roermond. De DJ draait alweer zo'n 25 jaar mee en staat bekend om zijn snoeiharde sets en unieke interactie met het publiek. Een andere DJ van internationale bekendheid is Len Faki, al sinds den beginne resident van de legendarische Berlijnse nachtclub Berghain. Het programma van de Techno Tent wordt gecomplementeerd met onder meer Joris Voorn, Boris Brejcha, Sam Paganini, Roman Poncet en Egbert (live).

Unieke samenwerkingen met bijzondere gastheren
RAUW - het concept van de Nederlandse housepionier Joost van Bellen - host samen met het Britse agency Decked Out! ook dit jaar weer een podium. Hier wordt het beste van House, Elektro en aanverwante genres neergezet. Eén van de grote namen is Miss Kittin: zij speelt back to back met Djedjotronic. Andere acts op dit podium zijn Riton, Tommie Sunshine, Boston Bun en Para One.

Maar ook op het gebied van Hiphop is er veel te zien. Naast De Jeugd van Tegenwoordig, Broederliefde & SBMG, Fresku en Ronnie Flex & Mr. Polska op de Main Stage, is ook hiphoppodium de Container Compound goed gevuld. Hier brengen gastheren Bespoke & Missin' Link wederom het beste van hiphoppend Nederland naar Solar Weekend met Waxfiend, SFB, Bokoesam, Bollebof, Hef, FS Green, Sevn Alias en méér.

Overigens is het met Kraantje Pappie dit jaar op de campingvrijdag ook al raak. Hij speelt in Cirque du Rave - de campingtent die gehost wordt door feestcollectief Rave van Fortuin - met onder meer Dirtcaps, Naffz, Giocatori en Flamboyant ft. De Gelogeerde Aap. Op het strand van de zonnige Solarcamping spelen onder meer 2Dirty, Dominico, Dsquared en Dave Lambert. Dit podium wordt gehost door het Limburgse collectief At The Villa.

Het laatste podium wordt door FeestDJRuud en het Amsterdamse collectief VAgE gASTEN onder handen genomen. Samen zorgen ze voor maffe feestjes met bijvoorbeeld DJ Gomes, Lucky Done Gone, David Ghetto en Fabrizio. Die laatste is natuurlijk bekend van de kraker 'Sjiek is miech dat'!

Over Solar Weekend
Ook dit jaar bouwen er ruim achthonderd creatieven mee aan het festival, deze worden op 20 mei bekendgemaakt. Verwacht naast muziek ook hedendaagse kunst, theater, komische spellen, intieme feestjes en prachtige bouwwerken. Dit alles wordt opgehangen aan een jaarlijks wisselend thema, dit jaar is dat ArtyFarty.

Campingtickets voor Solar Weekend zijn nu nog voor de reguliere prijs verkrijgbaar. Nadat ze in de voorverkoopfase voor een extra lage prijs beschikbaar waren, gaan de ticketprijzen van deze campingtickets per 1 juni met vijf euro omhoog. Solar Weekend vindt plaats van 4 tot en met 7 augustus aan De Maasplassen in Roermond.

Extrema Outdoor BV

plaats:
Eindhoven
website:
http://solarweekend.com/nl/festival

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234