Dompel je onder tijdens de Week van Ons Water

Wij zijn wereldkampioen in water. Tijdens de nationale Week van Ons Water van 1 t/m 8 mei vieren we dit. Het thema dit voorjaar is schoon en gezond water. Oftewel: water als onze vriend. Overal in het land worden uitjes en activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Dompel je onder tijdens de Week van Ons Water! Op 18 april start de campagne hiervoor, met onder meer radiospots en een special in Kidsweek en Metro.

Hans Oosters, voorzitter van de Unie van Waterschappen: 'Schoon water betekent heerlijk zwemmen in de zomer, genieten van rijke natuur, fris drinkwater uit de kraan en afvalwater dat gezuiverd weer de sloten en beken instroomt. Dat gaat niet vanzelf. Ontdek in de Week van Ons Water wat er achter de schermen voor nodig is én wat je zelf kunt bijdragen. Dompel je onder!'

Op 1 mei start het jaarlijkse buitenzwemseizoen, maar er valt nog veel meer te beleven. Zo organiseren de watermusea allerlei spetterende activiteiten, nemen drinkwaterbedrijven je mee op 'waterwandeling' in waterwingebieden en vertellen ze hoe het lekkerste kraanwater ter wereld wordt gemaakt en openen de zuiveringscentra hun deuren voor een kijkje in de keuken. Ook kun je de natuur in om zelf te zien hoe schoon en mooi ons water er in Nederland bij ligt. Ga op slootsafari, peddel een rondje in de kano of ontdek de kleinste waterdiertjes door een microscoop. In totaal worden in heel Nederland zo'n 75 evenementen georganiseerd. De wereld van ons water heeft veel facetten en er valt voor jong en oud een boel te ontdekken.

Kijk voor meer informatie en alle uitjes op weekvanonswater.nl.

In de herfst komt er weer een Week van Ons Water, van 12 tot 19 oktober. Dan is het thema de bescherming tegen al het water, vanuit zee, de rivieren en de lucht. Ofwel het water als onze vijand.

De Week van Ons Water is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, de Unie van Waterschappen, het IPO, de VNG, Vewin, het Deltaprogramma en alle waterschappen, provincies, gemeenten en waterbedrijven.
Deze organisaties willen Nederlanders bewuster maken van water. Door te laten zien wat er aan watermanagement gebeurt in Nederland en bij jou in de buurt. Door te laten zien wat er nodig is voor de toekomst, want we zijn nooit klaar met ons water. En door tips te geven wat je zelf kunt doen. Want hoe beter we voor ons water zorgen, hoe meer we ervan kunnen genieten!

Geplaatst in:

Voor meer informatie:
Yvonne Doorduyn, woordvoerder ministerie Infrastructuur en Milieu, yvonne.doorduyn@minienm.nl, 06-52897046
Judith de Jong, woordvoerder Unie van Waterschappen, jjong@uvw.nl, 06-23195597
Joris Schouten, woordvoerder Rijkswaterstaat, Joris.schouten@rws.nl, 06-46251005
Amarins Komduur, woordvoerder Vewin, komduur@vewin.nl, 070-3490893

Unie Van Waterschappen

plaats:
Den Haag
website:
http://www.uvw.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234