Kinderhulp, ANWB en inwoners Groningen helpen kinderen aan een fiets

Vanaf vandaag staat er op de Vismarkt in Groningen een week lang een pop-up fietsenwinkel. Een winkel waar je een fiets kan brengen in plaats van er één te kopen. De gedoneerde fietsen worden opgeknapt en beschikbaar gesteld aan kinderen uit de Provincie Groningen die opgroeien in armoede. Nationaal Fonds Kinderhulp is één van de begunstigden en zal de gedoneerde fietsen uitzetten in de regio Groningen. Deze inzamelweek is het startsein voor de regiotour van het ANWB Kinderfietsenplan dat in heel Nederland zoveel mogelijk fietsen wil inzamelen voor kinderen die opgroeien in armoede.

Ook de gemeente Groningen en Stichting Leergeld steunen het project. Vandaag zorgden de samenwerkende partijen voor een feestelijke aftrap op de Vismarkt in Groningen. Leerlingen van de St Michaëlschool doneerden de eerste fietsen bij de pop-up fietsenwinkel. Wethouder Mattias Gijsbertsen van armoedebeleid en Araya Sumter namen de fietsen symbolisch in ontvangst.

Ook Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp, was aanwezig bij de aftrap: "Als je opgroeit in armoede, is zoiets 'normaals' als een fiets, niet vanzelfsprekend. En dat in een fietsland als Nederland. Deze kinderen lopen vaak naar school, kunnen er niet gemakkelijk met vriendjes op uit of met de klas mee tijdens een uitje. Het ANWB Kinderfietsenplan wil deze kinderen helpen en dat vinden wij fantastisch! Ook wij roepen daarom zoveel mogelijk mensen op om in Groningen, maar ook landelijk, een fiets te doneren."

Over Nationaal Fonds Kinderhulp
Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Helaas groeien 421.000 kinderen in ons land op in armoede. Zij vallen buiten de boot en kunnen niet meedoen met leeftijdsgenoten. Kinderhulp helpt hen op een hele praktische en kindgerichte manier. Bijvoorbeeld door een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of zwemles mogelijk te maken.

Doneer een fiets!
Er is nog veel vraag naar (kinder)fietsen. Heeft u nog een bruikbare fiets voor een kind vanaf tien jaar in de berging staan, breng deze dan voor 24 april naar de Vismarkt, een lokaal inzamelpunt of laat deze bij u thuis ophalen. Alle informatie vindt u op www.anwb.nl/kinderfietsenplan.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claire Schuurman (projectmedewerker communicatie Nationaal Fonds Kinderhulp), 0570-611899 / c.schuurman@kinderhulp.nl

Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Groningen
website:
http://www.kinderhulp.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234