Gevechten en aanvallen op kampen in Aleppo, Syrië

De gevechten in het Aleppo gouvernement in Noord-Syrië nemen sterk toe. Gisteren schoven de frontlinies op naar vluchtelingenkampen in het Azaz-district en werden een aantal kampen aangevallen. Tienduizenden mensen vluchten richting de Turkse grens. Gisteren heeft Artsen zonder Grenzen hulpgoederen als dekens en matrassen uitgedeeld aan 200 gezinnen. Vandaag zullen teams nog meer hulpgoederen uitdelen.

'Mensen proberen zo ver weg mogelijk van de gevechten te komen. De situatie is erg onvoorspelbaar en het is niet duidelijk wat er zal gebeuren,' aldus Muskilda Zancada, hulpcoördinator voor de projecten van Artsen zonder Grenzen in Syrië.

'Wij weten alleen van 5 ziekenhuizen in het gebied die nog open zijn. Door de naderende gevechten zien ziekenhuizen zich gedwongen te sluiten en moet de medische staf op de vlucht slaan. Wij hebben ons team in ons ziekenhuis in het noordelijke deel van het Azaz-district vanwege de gevechten verkleind, en kunnen op dit moment alleen spoedeisende hulp verlenen,' vervolgt Muskilda Zancada.

Artsen zonder Grenzen maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van de mensen die opnieuw moeten vluchten, en wat dit betekent voor hun levensomstandigheden en de mogelijkheid medische zorg te krijgen. Muskilda Zancada: 'We weten nog niet hoeveel vluchtelingen er zich in dit gebied bevinden, maar onze teams gaan zo snel mogelijk op pad om dit in kaart te brengen, en na te gaan wat de grootste noden van de mensen zijn.'

Voor meer informatie: afdeling persvoorlichting Artsen zonder Grenzen, Rolinda Montsma: telefoon 020 520 8958 of 06 5050 5305, buiten kantooruren: 06 543 94 727, rolinda.montsma@amsterdam.msf.org. www.artsenzondergrenzen.nl

Artsen zonder Grenzen

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234